Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НЕПРОГНОЗОВАНИЙ ФІНАЛ
Напередодні визначилися фіналісти Кубка України з футболу. Першими це зробили футболісти запорізького «Металурга». У повторному півфінальному поєдинку запоріжці у гостях зіграли внічию (1:1) з маріупольським «Іллічівцем», причому «Металург» тривалий час вів у рахунку. На 31-й хвилині гостей вивів уперед грузинський легіонер Іраклій Модебадзе. Господарі змогли зрівняти рахунок у другому таймі. Зробив це Олексій Гай. Після забитого гола «Іллічівець» заграв ще потужніше, хоча й гості вміло грали на контратаках і за більш-менш слушної нагоди намагалися загрожувати воротам маріупольців. Для господарів все могло закінчитися навіть поразкою, коли наприкінці матчу Бабич сильним ударом перевірив на міцність поперечину воріт господарів. Тож уперше у своїй історії «Металург» вийшов до фіналу Кубка України (в першій зустрічі було зафіксовано рахунок 2:1 на користь запоріжців) і гарантовано отримали можливість зіграти в Кубку УЄФА.

Другий півфінальний матч між київським «Динамо» та львівськими «Карпатами» став лише формальністю. Після виїзної перемоги у Львові з рахунком 2:0 кияни у повторній грі швидше відбували номер, аніж грали для своїх уболівальників. У таких випадках шкода, що писати доводиться про Кубок України, а не, скажімо, про Кубок англійської Прем'єр-Ліги. Навряд чи могла б будь-яка команда з туманного Альбіону на очах власних уболівальників дозволити собі 84 хвилини грати «упівноги»? Навряд чи. А в нас може. За це ще похвалять і скажуть: сили заощадили, уникнули травм, попереджень і червоних карток. Тож молодці, одним словом. Тільки здалося мені, що ні. Незрозумілими, як на мене, видаються дві обставини. Перше — чи хтось колись подумає в цій ситуації про вболівальників, які не відмовилися б поспостерігати за «динамо-машиною», що працює на повних обертах і забиває у ворота львів'ян три-чотири м'яча ще в першому таймі? Поки не подумають, так і буде «Динамо» в кожному домашньому матчі збирати на трибунах невелику кількість вболівальників. Друге — невже у динамівців не залишилось такого поняття, як боротьба за місце в основному складі? Якщо так, то це прикро. Це, так би мовити, невеликий ліричний відступ, або ложка дьогтю в бочку динамівського меду.
На шостій хвилині поєдинку Клебер поховав будь-яку інтригу цього двобою. Гусєв, після подачі Єщенка у штрафний майданчик, ударом головою відправив м'яч у кут воріт, але Тлумак його відбив і прямо на Клебера, який з кількох метрів розстріляв порожні ворота «Карпат» — 1:0. На 16-й хвилині зустрічі «Карпати» втратили єдиний шанс забити у цій грі. Фещук зі штрафного влучив прямо в руки Шовковському, котрий проводив свій перший матч після травми. У складі «Динамо» в цій грі з`явився ще один «новачок». Після тривалої перерви на поле вийшов Гавранчич, який наприкінці гри відзначився ударом майже від центрального кола, після якого м'яч влучив у поперечину воріт «Карпат». Після забитого голу обидві команди почали демонструвати швидше антифутбол, аніж гру, що має бути схожою на півфінал Кубка. Гості більше переживали, аби не програти з розгромним рахунком, а господарі ще в першому таймі почали чекати фінального свистка. Не переконали футболістів і нечисленні вболівальники на стадіоні, які протягом гри закликали футболістів грати активніше. До речі, щоб у тій же Італії команда-господар ще в першому таймі робила більшість передач назад чи по-
перек поля, її б власні вболівальники освистали. Втім, футболістам «Динамо» більше пощастило — фанів на трибунах було не так і багато, але чи може їх бути більше за такої гри. Що стосується вболівальників «Карпат», то вони, крім пісень про свій клуб, «відзначилися» ще й димовою шашкою, кинутою в бік поля. Після цього в їхній сектор увійшли співробітники правоохоронних органів, котрі, розпізнавши метальника, миттю вивели його з сектора. Подальша доля цього горе-вболівальника не відома.
У другому таймі картина на полі не змінилась, але навіть граючи з «Карпатами» на двадцять відсотків своїх можливостей, «Динамо» мало кілька моментів, аби збільшити свою перевагу. На 51-й хвилині небезпечно пробив Рінкон і влучив у захисника «Карпат», який стояв біля штанги. Наприкінці гри Рінкон мав ще один шанс забити, вийшовши наодинці з Тлумаком, але влучив у воротаря. На 86-й хвилині удар зі штрафного Ротаня прийняла на себе поперечина воріт. У підсумку рахунок не змінився і «Динамо» вийшло до фіналу Кубка України.
Юрій Дячук-Ставицький, головний тренер «Карпат»:
— Наш суперник — флагман українського і європейського футболу. Я гадаю, наші молоді футболісти з такою командою зіграли гідно. Нині боротися з киянами нам важкувато. Я до своїх підопічних претензій не маю. Що могли, те вони й зробили. Особливих моментів у нас не було, але й кияни не могли багато забити. Наша команда у нинішньому сезоні грала з «Шахтарем», «Чорноморцем», «Ворсклою» і «Динамо». Якщо нам дадуть вийти у Вищу лігу, то ми там не «загубимось». Я вітаю київське «Динамо» з виходом до фіналу Кубка України і як палкий вболівальник київського клубу (мої вихованці грали в цій команді), хотів би побажати, щоб вони у Кубок поклали золоті медалі першості. Наші вболівальники, коли «Динамо» грає в Лізі чемпіонів, вболівають за цей клуб. Якщо ж є група людей-хуліганів, то не потрібно чіпляти ці ярлики на футбольну команду і тренерів.
Анатолій Дем'яненко, головний тренер «Динамо»:
— Я не задоволений першим таймом, тим, як команда рухалась. У перерві була серйозна розмова. Я не скажу, що наші футболісти в другому таймі набагато краще рухалися, але забігали. Можливо, на їхню гру вплинув результат першої гри.
Отже, 2 травня у фіналі Кубка України на НСК «Олімпійський» зіграють київське «Динамо» і запорізький «Металург».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ФУТБОЛ... І ГРОШІ, ГРОШІ, ГРОШІ
  • ВАКУЛЕНКО ВІДІГРАЄТЬСЯ ЗА ВСІХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».