Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КРИМСЬКИЙ «ВИБОРЧИЙ КРИМІНАЛ»: НОВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВБИВСТВА
У Євпаторії міліція затримала трьох підозрюваних у жорстокому побитті кандидата на посаду Мирнівського селищного голови Анатолія Симоненка, котрий від отриманих травм помер у лікарні. Про це прокурор АР Крим Віктор Шемчук повідомив на прес-конференції. Головна версія причини злочину, за його словами,— діяльність потерпілого під час виборчої кампанії. Пан Шемчук зазначив, що вбивство скоєно на «замовлення». Нині розслідуванням кримінальної справи займається прокуратура АРК.

А ось щодо вбивства члена Республіканської партії України Миколи Баришева, який балотувався до Феодосійської міськради і до Верховної Ради Криму, то правоохоронці вважають, що його вчинено не з політичних мотивів. Про це повідомив начальник Головного управління МВС України в Криму Володимир Хоменко, передає кореспондент Укрінформу. Установлено, що загиблий займався своєрідною «комерційною діяльністю» — фактично «відмивав» гроші, переводячи на готівку фінанси через конвертаційний центр. За даними міліції, за два роки він таким чином «перекинув» на готівку майже 85 мільйонів гривень. Тому нині розглядається версія його вбивства кредиторами.
За словами пана Хоменка, Баришев з 14 березня перебував у розшуку; заяву про його зникнення в міліцію подали родичі. Наступного дня у Сімферополі міліціонери знайшли його автомобіль. Тіло 38-річного кандидата в депутати знайшли перехожі 2 квітня на узбіччі автошляху «Феодосія — Орджонікідзе». Порушено кримінальну справу. Співробітники міліції попросили відгукнутися всіх, «обдурених Миколою Баришевим».

НАШІ СПІВГРОМАДЯНИ ВИГРАЛИ СПРАВИ В ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СУДІ
Європейський суд з прав людини розглянув три справи від чотирьох наших співгромадян проти держави Україна.
Суд ухвалив: країна має виплатити громадянам 4,930 тисячі євро за моральну шкоду.

Зокрема, дві тисячі євро — мешканцю Києва Олександру Кобцеву, який був затриманий міліцією 30 жовтня 1998 року за незаконне зберігання зброї (у нього було виявлено вісім патронів для мисливської рушниці). Його справа розглядалась в різних судах до 25 грудня 2001 року. Європейський суд визнав Україну винною у порушенні параграфа 1 статті 6 Конвенції з прав людини, де наголошується, що судові справи і розслідування мають проводитися в «розумні терміни».
Другим рішенням Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити стільки ж у вигляді компенсації за моральну шкоду мешканцю міста Дзержинськ Донецької області Сергію Лисянському, визнавши Україну винною у порушенні параграфа 1 статті 6 Конвенції в частині, яка стосується права кожного громадянина на чесні й публічні судові слухання. Пан Лисянський судився з 1999-го до 2002 року з Державним підприємством «Шахта ім. Артема» стосовно збільшення компенсації за виробничу травму.
У справі Юрія Помазаного і Віталія Шевченка суд виніс вирок, за яким визнав Україну винною у порушенні параграфа 1 статті 6 Конвенції щодо «розумних термінів» ведення судочинства, і зобов'язав виплатити кожному по 465 євро компенсації за моральну шкоду. Обидва позивачі — колишні інженери авіакомпанії «Авіалінії України».
також у паперовій версії читайте:
  • США ПАМ'ЯТАЮТЬ ПРО ЧОРНОБИЛЬ
  • РОСІЯ УХИЛЯЄТЬСЯ ВІД ПЕРЕГОВОРІВ ЩОДО МАЙНА КОЛИШНЬОГО СОЮЗУ?
  • МЕРЗЛИ. ПОТОПАЛИ. АБИ НЕ ЗГОРІТИ...
  • НА ХЛІБІ НАЖИТИСЯ НЕ ВДАСТЬСЯ
  • НАЩАДКИ ОСТАРБАЙТЕРІВ ЗМОЖУТЬ БЕЗКОШТОВНО НАВЧАТИСЯ В АВСТРІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».