Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ДЕ ПОВЕРТАЮТЬ ДРУГУ МОЛОДІСТЬ?
Людство завжди хотіло бути молодим і здоровим. А краща його половина — ще й красивою. Тому споконвіку жінки шукали різні еліксири молодості, чарівні камінці, які нібито, доторкуючись до тіла, повертали здоров'я і красу людині, вживали всілякі настоянки й відвари, котрі змогли б продовжити життя і тримати тіло у формі.
Шукають здоров'я й молодість і нині. Втім, ці пошуки — вже реальні: людство винайшло новітні медичні методи, які допомагають зберегти гарну зовнішність, хорошу спортивну форму і духовний інтерес до життя,

— говорить наш постійний консультант, лікар вищої категорії, кандидат медичних наук, співробітник «Нового зору», кафедри Національної академії післядипломної освіти лікарів, а також Центру мікрохірургії ока Наталя Торчинська. На її рахунку чимало пацієнтів, котрим вона повернула привабливу зовнішність, здоров'я, впевненість у собі та своєму майбутньому.
Наш кореспондент побував на прийомі у цього лікаря і ознайомився з проблемами, з якими звертаються сюди пацієнти.
Симпатична бізнес-леді Оксана переступила поріг кабінету. На перший погляд, ця ділова й успішна 35-річна жінка не має особливих вад у зовнішності. На запитання Наталії Всеволодівни, що привело її до лікаря, вона сказала, що бажає зробити підтяжку довкола очей як зверху, так і знизу.
— Хочу значно «помолодшати», оскільки мій наречений на 12 років молодший за мене. Морально я готова віддатися у руки Наталії Всеволодівни.
— Ваша пацієнтка хотіла поліпшити собі зовнішність, тобто Ви повертаєте жінкам, окрім здоров'я, ще й вроду?
— Якщо можна так сказати, ми справді робимо нашу кожну пацієнтку чи пацієнта молодшими. Всі операції, які належать до косметичних,— омолоджувальні. Ми видаляємо зморшки, прибираємо «мішки» під і над очима. Тобто робимо чимало процедур, завдяки яким наші пацієнти стають молодшими... і, звісно, гарнішими.
— Жінки в будь-якому віці хочуть бути привабливими, молодими, тож готові йти на ризик.
— Одного бажання бути молодшою замало. Кожна людина, котра зважилась робити собі пластичну операцію, має бути готовою до цього морально. Бо іноді приходять до нас і запитують, робити їй операцію чи ні. Ми завжди говоримо таким нерішучим пацієнтам, що остаточне рішення щодо косметичної операції мусить приймати сам пацієнт.
— Після якого віку зазвичай роблять омолоджувальні операції?
— Найчастіше — після 35, бо в такому віці з'являються зморшки, «зайва» шкіра тощо. Залишок шкіри видаляють і рубчик минається непомітним.
— У багатьох людей з віком під очима з'являються «мішки».
— Вікові зміни пов'язані із ослабленням з'єднувальної тканини, що утримує жирову клітковину в орбіті. Ще варто «позбутися» захворювань нирок і серця. Бо завдяки цим недугам теж з'являються небажані «мішки» під очима. Та є чимало методик, які допомагають цей недолік «прибрати». Одна з них — без зовнішнього розрізу. «Мішки» видаляють зі сторони слизової оболонки ока. Друга — із зовнішніми розрізами й водночас підтяжкою зморшок. Хочу наголосити на тому, що перша методика застосовується у відносно молодих пацієнтів. У них шкіра ще зберігає еластичність і після операції самопідтягується. Пацієнт має знати, що методикою без зовнішніх розрізів шкіри через слизову оболонку ока може користуватися лише офтальмолог, оскільки ця технологія потребує особливих знань, вміння оперувати під мікроскопом.
— До Вас звертаються пацієнти із ускладненням після косметологічних операцій, виконаних у клініках краси?
— Навіть після правильно зробленої хірургом пластичної операції у деяких пацієнтів з'являються колоїдні рубці (це залежить від особливостей організму пацієнта), які можуть призводити до вивертання повік. Цим пацієнтам обов'язково потрібен офтальмолог.
— Є чимало жінок, котрі ніби «розквітають» у 45–50 років. Друга молодість приходить.
— Здоров'ям і красою жінки займаються чимало спеціалістів. Це і пластична хірургія, і гормональне лікування, і фізичне загартування. У цій ситуації, а особливо в період менопаузи, велике значення має душевна рівновага, збалансоване харчування. Привабливою і молодою жінка може бути завжди. Ми це бачимо на прикладі уславленої співачки Софії Ротару, італійської кінозірки Софі Лорен, яка у свої 70 виглядає на 35 років. Одначе для цього слід докласти чимало зусиль.

Валентина СКОРОПАДСЬКА
також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕРВОНЕ ВИНО ЗАХИЩАЄ ВІД ХВОРОБ ЯСЕН
  • ЯБЛУКА — НАЙКРАЩИЙ ЗАСІБ ВІД ОЖИРІННЯ
  • ПЕКУЧИЙ ПЕРЕЦЬ БОРЕТЬСЯ З РАКОМ
  • ПИВО МАЄ ПРОТИЗАПАЛЬНУ ДІЮ
  • ГАЗОВАНІ НАПОЇ МОЖУТЬ ВИКЛИКАТИ РАК
  • СИЛІКОНОВІ ІМПЛАНТАТИ НЕБЕЗПЕЧНІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».