Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЄВРОПА Й ДАЛІ «ПЛИВЕ»
Континент досі потерпає від повеней. Через стихію вже загинуло 18 осіб: десятеро — в Німеччині (ще стільки ж вважаються зниклими безвісти) й восьмеро в Чехії. Тисячі жителів цих країн евакуйовано. З берегів вийшли одразу три великих річки — Ельба, Дунай та Морава. Вода й далі прибуває. Причиною розливу стало швидке танення снігів унаслідок різкого підвищення температури повітря до плюс 17 градусів і дощі. Такого водопілля тут після 1845 року не спостерігали.

У Німеччині — масова евакуація. У населених пунктах Саксонської Швейцарії через паводок на Ельбі оголошено надзвичайний стан. З прибережних міст було евакуйовано понад 25 тисяч осіб. Потоком змило село Веезенштайн. У містах Бад-Шандау і Пірна, які пішли під воду на глибину до 1,5 метрів, городяни покинули свої домівки. По місту Ратен, що за 43 кілометри від Дрездена, можна пересуватися тільки на човнах. У місті не перестають зміцнювати дамбу, боячись, що її прорве. У деяких населених пунктах регіону відключено електрику. До боротьби із стихією залучено військовослужбовців бундесверу, пожежників, які у ФРН виконують функцію рятувальників, добровільних помічників з числа громадян. Вони укріплюють греблі, створюють загороди з мішків з піском. Згідно з метеопрогнозами, опади в Саксонії можуть припинитися лише на початку наступного тижня.
Тим часом у Польщі у місті Торунь оголошено тривогу: рівень води в річці Вісла постійно підвищується. Тепер цей показник становить 6 метрів 70 см. У кількох районах Чехії також запроваджено надзвичайний стан.
«Драматичною» назвав прем'єр-міністр Угорщини Ференц Дюрчань ситуацію в країні спричинену повінню. «Зоною готовності» до протиповеневого захисту оголошено 3100 кілометрів прирічкових територій, на 733 кілометрах оголошено найвищий ступінь готовності, у тому числі на ділянці Тиси між містами Вашарошнамень і Загонь, що на угорсько-українському кордоні. Найвищий рівень води в Дунаї поблизу Будапешта — 860 сантиметрів — очікується сьогодні. Критична ситуація у верхній частині річки — біля міст Сентендре, Вишеграда, Комарома, а також на островах Моргіт, Гойовдяр, Непсигет, де посилено ведуться захисні роботи. Через підтоплення з 45 населених пунктів переселено 458 осіб (понад 70 — з Будапешта). Найкритичнішою ситуація буде сьогодні ввечері, коли найвища повенева хвиля, що рухається Дунаєм, сягне околиць столиці.
також у паперовій версії читайте:
  • ІНАВГУРАЦІЯ ЛУКАШЕНКА ТАКИ ВІДБУДЕТЬСЯ
  • ШАРОНА ОГОЛОСЯТЬ НЕДІЄЗДАТНИМ?
  • СТАТУС КОСОВО ДОСІ НЕ ВИЗНАЧЕНО
  • КАТАСТРОФИ В США
  • В ІРАКУ ВИКРАДЕНО РОДИЧІВ ВПЛИВОВИХ СУНІТІВ
  • ТЕРАКТИ 11 ВЕРЕСНЯ: ЗЛОЧИНЦЯ ЗАСУДЖЕНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».