Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЩО ТАМ ІЗ ВЕСНЯНОЮ СІВБОЮ?
Міністерство аграрної політики прогнозує можливе пересівання озимих на площі 0,7–1 мільйон гектарів. Як повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики, про це керівник відомства Олександр Баранівський заявив під час селекторної наради з регіонами. Через недосів восени озимих на площі 1,4 мільйона гектарів, а також можливе пересівання, обсяги весняних польових робіт значно збільшаться. При цьому скорочуються і не виключено, що збігатимуться в часі, агротехнічні терміни одночасного посіву всіх сільськогосподарських культур. Наразі сівбу ранніх ярих зернових і зернобобових культур почали в АР Крим, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях.

«Викликає стурбованість, що поки ми не можемо зі стовідсотковою впевненістю сказати, як поводитимуться посіви озимих. Особливістю нинішнього року є те, що за добре розвиненої надземної частини рослин коренева система може бути слабкою, а це свідчить про те, що з відновленням вегетації розрідження посівів триватиме у квітні-травні, а площі пересівання озимих можуть значно розширитися. Тобто нинішня весна може виявитися навіть складнішою, ніж торішня осінь»,— зазначив пан Баранівський.
За оперативними даними, готовність тракторів становить 91%, плугів — 96, культиваторів — 95, сівалок — 95%. Найкраще за інших підготовлено техніку в АР Крим, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській областях.
Для проведення весняних польових робіт планується використати понад 380 тисяч тракторів, із яких 168 тисяч — приватного сектора. «Крім того, в напружений період вважаємо за необхідне в регіонах додатково залучати техніку і механізаторів з промислових підприємств, навчальних закладів, індивідуальних власників і організувати їхню роботу в три зміни»,— наголосив міністр.

ДРУГА ЗАГАДКОВА СМЕРТЬ НА ТЛІ ПЕРЕГОНІВ
У Криму знайдено мертвим члена Республіканської партії України, котрий балотувався до міськради Феодосії й до Верховної Ради автономії, Миколу Баришева.

Про це повідомлено в заяві президії політради РПУ, переданій УНІАН.
Республіканська партія України змушена повторно звернути увагу Президента України і силових відомств на ситуацію, що склалась останнім часом у Криму, наголошується в документі.
РПУ зазначає, що «минув усього тиждень від дня вбивства республіканця Анатолія Симоненка, який брав участь у виборах голови селищної ради селища Мирний і здобув перемогу».
На думку республіканців, «беззаконня, що твориться в Криму, вселяє серйозні побоювання. У день голосування рішенням тервиборчкому був знятий з виборів кандидат у мери Сімферополя, член РПУ Олександр Гресс, хоча пізніше суд визнав рішення тервиборчкому недійсним». РПУ висловлює стурбованість низкою подій, що відбулись.
Президія політради Республіканської партії рішуче наполягає на проведенні ретельного розслідування вбивств кандидатів у депутати, скоєних останнім часом у Криму. Члени президії закликають Президента України негайно вжити заходів для наведення порядку на півострові й відновлення влади закону в АРК.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИДНІСТРОВСЬКЕ ВРЕГУЛЮВАННЯ ВІДКЛАДАЄТЬСЯ
  • ПІВМІЛЬЙОНА КИЯН ПІДКУПЛЕНО?
  • ПУСТОВОЙТЕНКО ЗАЛИШИВ ПОСАДУ ГОЛОВИ НДП
  • БОРГИ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ ЗРОСТАЮТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».