Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
МІЛЬЯРДЕРИ ОЗБРОЮЮТЬСЯ

У Нью-Йорку нині 38544 особи мають право на носіння і володіння зброєю. З 2003 року їхня кількість скоротилась більш як на 2,5 тисячі осіб. Поліція щороку розглядає питання про відновлення ліцензій і відбирає її у тих, хто не знаходиться «під прямою і явною загрозою».
Як повідомляє газета New York Post, нещодавно пістолет придбав Рональд Лаудер — співвласник косметичної компанії Este Lauder, що в списку найбагатших людей планети журналу Forbes за 2006 рік посідає 258 місце. Він приєднався до Дональда Трампа — найвідомішого нью-йоркського забудовника, а також до власника алкогольної фірми Seagram’s Едгара Бронфмана і скандально відомого радіоведучого Говарда Стерна — мільярдерів, котрі вже отримали ліцензії на носіння вогнепальної зброї.
До речі, найзнаменитішими озброєними акторами Нью-Йорка є Роберт де Ніро і Харві Кейтель. Вони, як і зазначені мільярдери, можуть мати зброю при собі постійно, повідомляє ІТАР-ТАРС.
Проте ще одного мільярдера — спадкоємця Рокфеллерів Уїнтропа Рокфеллера — вилучили зі списку тих, хто має право на носіння зброї й перевели до категорії тих, хто може зберігати пістолет у будинку. У поліцейському управлінні Нью-Йорка не стали пояснювати причини позбавлення його ліцензії на носіння зброї при собі.


У МИШЕЙ ВИЯВИЛИ... НОВИЙ ОРГАН
Напевно, жодну тварину в світі не вивчали дослідники так, як мишу, котра традиційно була піддослідним матеріалом. Однак, як виявилось, організм крихітного гризуна досі зберігав таємниці, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.
Німецькі вчені заявили, що виявили у мишей... новий орган. У грудній клітці у гризунів є орган, відомий як вилочкова залоза, або тимус. Це шматочок тканини рожевого кольору розміром із горошину, в якому утворюються Т-клітини імунної системи. Виявляється, одним тимусом анатомія миші не обмежується: дослідник з Ульмського університету Ганс-Раймер Родевольд із колегами випадково виявили у шиї мишей другий, менший за розміром тимус — зі шпилькову головку.
Важливість відкриття полягає в тому, що вивчення тимуса миші дає змогу краще зрозуміти особливості імунної системи ссавців. Незважаючи на майже мікроскопічні розміри виявленого мишачого органу, знахідка вчених може мати революційне значення: наукові працівники часто видаляють тимус (той, який раніше вважався єдиним) із організму миші, щоб вивчити, як імунна система працюватиме без нього і яким чином утворюватимуться в шкірі й кишечнику Т-клітини.

також у паперовій версії читайте:
  • ФАКТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • МАНДРИ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».