Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
УСІ ДІТИ НАРОДЖУЮТЬСЯ 26 БЕРЕЗНЯ

Цього ж дня, крім дня народження щасливого тата, сім’я відзначала 72-річчя діда Мінао. Згадували того дня і прадіда новонародженої — Канаморі, котрий народився 26 березня 1899 року і помер у 1972-му.
Мати Міон — 43-річна Юко — переконана, що все це випадково. Лікарі пообіцяли їй, що донька народиться 25 березня, але пологи були важкими, і дівчинка з’явилася на світ о пів на першу ночі 26 березня. Однак батько Міон схильний вбачати в такому збігу «провидіння». «Я був третій у сім’ї, хто народився в один день з батьком і дідом, і не вважав, що в цьому є щось дивне. Та коли в мій день народження у мене з’явилась донька, я почав вірити у долю»,— зізнався Хіросі.


НЕТЛІННА МУМІЯ ДИНАСТІЇ ЦИН
Під час будівництва будинку на одному з пагорбів на околиці китайського міста Хуангджуя знайшли стародавнє поховання. У ньому була мумія жінки, одягнутої в костюм династії Цин (правила у Китаї з 1644-го до 1911 року), повідомляє Укрінформ із посиланням на інформагентство Сіньхуа.
Найцікавіше в цій знахідці те, що у трупа були відсутні будь-які ознаки розкладу. Шкіра мала ніжно-персиковий колір і при цьому була дивовижно пружною і еластичною. За даними експертів, вік мумії щонайменше становить 100 років.
Екскаваторник, який проводив будівельні розкопки, знайшов труну з мумією жінки. Він доторкнувся до неї, й відчув пружність шкіряних покривів. Частину мумії було засипано землею, і коли робітники підняли її за руки, форма тіла не змінилась.
Після багатогодинного перебування трупа на відкритому повітрі шкіра набула воскового відтінку, але тканини так і не почали розкладатися.

ЗНАЙШЛИ МІСТО ЧАСІВ СОЛОМОНА
Стародавнє єврейське місто, що існувало за часів легендарного царя Соломона, виявили під час розкопок під арабським селом Кфар Кана, розташованим на північ від Назарета, в Галілеї.
Розкопки проводять місцеві археологи під контролем Управління старожитностями Ізраїлю.
Знаменита Кана Галілейська згадується також у Євангелії від Йоана, вона пов'язана з першим дивом, звершеним Ісусом Христом — перетворенням води на вино. У Талмуді це поселення відоме, як місцепроживання коенів, юдейських священнослужителів.
Пізніше на тому самому місці, тобто в ближчому до поверхні шарі було ще одне єврейське поселення, вік якого датується періодом римських завоювань.
Серед інших знахідок учені відкрили підземні тунелі, викопані євреями, які захищали місто від римських легіонів під час так званого Великого повстання, в 66 році н. е.
Дослідження засвідчують, що єврейське поселення існувало тут аж до XVII століття, повідомляє podrobnosti.com.ua.


ЛЮДИНА ПРОДОВЖУЄ ЕВОЛЮЦІОНУВАТИ
Гени, що відповідають за структуру кісток і волосся, колір шкіри, функціонування мозку і передавання смакових відчуттів, видозмінювалися упродовж останніх десяти тисяч років. Такого висновку дійшли вчені з Чиказького університету, які провели детальне дослідження 700 ділянок геному людини, зібравши зразки ДНК у жителів Європи, Африки й Азії.
«Ми виявили вагомі докази того, що за десять тисяч років сталися істотні зміни у нашій генетичній структурі,— сказав керівник досліджень в галузі генетики Чиказького університету професор Джонатан Прічард. — Природний відбір приводить до того, що гени, які дають змогу краще пристосуватися до конкретних умов, найчастіше зустрічаються в рамках однієї популяції, оскільки їхні носії легше переносять примхи довкілля».
Генетики вважають, що подібні дослідження допоможуть антропологам знайти справжню причину різноманіття, що панує в людському виді.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».