Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РЕГІОНИ — ПАНОРАМА
АЛЧЕВСЬК ДЕЧОГО НАВЧИВ
Часткова відмова від централізованого теплопостачання для багатьох міст Луганщини є фактично єдиним шансом уникнути повторення алчевської аварії. На цьому наголосив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Івченко на спільній нараді енергетиків області в Алчевську.

Зношеність місцевих теплотрас, котельного обладнання та внутрішньобудинкових мереж подекуди перевищує 80 %, зазначив він. Національною програмою з енергозбереження «Рідний дім», ініційованою ДП «Газ-тепло» НАК «Нафтогаз України», планується охопити понад 15 міст області, зокрема 37 тисяч помешкань алчевців. Усі без винятку власники квартир, де встановлено індивідуальне опалення, висловили готовність вчасно сплачувати вартість наданих послуг, тільки-но зрозуміли, що їхні термометри зафіксувалися на позначці вище 20 градусів тепла, як хочеться сподіватися, назавжди.
Енергоощадне обладнання, яке встановлюють в оселях алчевців, «Нафтогаз України» купує за власні кошти, люди ж сплачуватимуть його вартість рівними частинами протягом п'яти років. У постраждалому місті, на відміну від інших населених пунктів України, під дію цієї програми потрапляють
навіть ті, хто мав борги за теплопостачання. Суму заборгованості реструктуризовують, і алчевці матимуть змогу сплачувати її також упродовж п'яти років.
За підрахунками фахівців «Газ-тепло», комплекс енергозбережних заходів: встановлення котлів індивідуального опалення, лічильників газу та води, у разі необхідності — нових вікон, дасть змогу кожній сім'ї заощадити від 50 до 70% енергоносіїв, відповідно стільки ж коштів, які вони до цього сплачували за комунальні послуги.
В Алчевську працює координаційний центр НАК «Нафтогаз України», у якому щоденно проводяться консультації та приймають заявки на встановлення індивідуальних систем опалення. Наразі їх зареєстровано понад 3000. Фахівці ДП «Газ-тепло» вже розпочали створення сервісного центру, який оперативно реагуватиме на всі зауваження місцевих жителів з приводу обслуговування нового обладнання.
також у паперовій версії читайте:
  • СТУДЕНТКИ, РОЗУМНИЦІ Й ПРОСТО КРАСУНІ
  • РЕГІОН СТАВ ЗОНОЮ РИЗИКУ З «ПТАШИНОГО ГРИПУ»?
  • ТІЛЬКИ 15-20% ЖИТЕЛІВ ОБЛАСТІ Є ПРАКТИЧНО ЗДОРОВИМИ
  • ЯК БУДУЮТЬ У ЧЕРНІВЦЯХ
  • МОЛДАВАНКА ХОЧЕ СТАТИ ІНШОЮ
  • БАЛЕТ ПРО ОПЕРУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».