Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БІЛОРУСЬ: ДВАДЦЯТЬ НАМЕТІВ СВОБОДИ
Лідер білоруської опозиції Олександр Мілінкевич сформує демократичну коаліцію, яка боротиметься за свободу в країні. Про це він заявив на Жовтневій площі в Мінську, де триває мітинг опозиції. Демонстранти вимагають скасувати результати президентських виборів, переможцем на яких був оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко. На площі понад півтисячі протестувальників, які гуртуються навколо наметового містечка, котре складається приблизно з 20 наметів.

Учасники акції вирішили створити інформаційний центр, який збиратиме відомості про зниклих і заарештованих, щоб потім передавати цю інформацію до мас-медіа. До мітингу долучилися й дипломати з європейських країн. Учора на Жовтневу площу прибули посли країн ЄС, зокрема, Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії та Латвії.
Тривають арешти представників опозиції. Бійці ОМОНу затримують кожного, хто намагається пронести теплий одяг і харчі для протестувальників на площу. Затримано також довірених осіб опозиціонерів Олександра Мілінкевича — Анатолія Лебедька й Олександра Добровольського. Лебедька вже засудили на 15 діб адміністративного арешту за участь у несанкціонованій акції. Суду чекають близько 60-ти осіб, переважно молодь. Співробітники КДБ заарештували й депутата польського сейму Ярослава Ягелла.
Тим часом президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад привітав Олександра Лукашенка з перемогою на президентських виборах і запросив його відвідати Іран з візитом. «Переконаний, що протягом Вашого нового президентського терміну ми станемо свідками розширення відносин між нашими країнами»,— йдеться в його заяві.
А західні політики негативно оцінюють голосування в Білорусі. США заявили про невизнання результатів виборів, розцінивши їх як нелегітимні, Європарламент назвав їх «недемократичними» й закликав Мінськ провести повторне голосування.
Саме на висновках євроспільноти базується й українська позиція щодо перемоги Лукашенка — так запевнив Президент України Віктор Ющенко. Водночас позиція МЗС України не така категорична: у Міністерстві закордонних справ вважають неефективною політику міжнародної ізоляції Білорусі і закликають своїх західних партнерів вести відвертий діалог з цією країною.
також у паперовій версії читайте:
  • НОВА ХВИЛЯ ЗАВОРУШЕНЬ У ФРАНЦІЇ
  • СКАНДАЛ НАВКОЛО БРИТАНСЬКИХ ЛЕЙБОРИСТІВ
  • ВОЯКІВ США ЗВИНУВАЧУЮТЬ У ВБИВСТВІ МИРНОЇ СІМ'Ї
  • «МММ» МОЖЕ ПОВЕРНУТИ ГРОШІ?
  • ІРАН НЕ ПОГОДИТЬСЯ З ЖОДНИМ РІШЕННЯМ ООН

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».