Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДБАЙТЕ ПРО ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ З ДИТИНСТВА!
Підсумки національного туру міжнародного конкурсу молодіжних проектів із енергоефективності «Енергія і середовище» було оголошено під час прес-конференції, яка відбулась в Укрінформі. Конкурс пройшов у січні— березні за ініціативи Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки, Програми розвитку ООН в Україні, Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства за допомогою Міжнародного проекту SPARE. У ньому взяли участь учні загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів, учителі, викладачі. Тур охопив понад 20 тисяч юнаків і дівчат віком від 12 до 17 років із 14 областей України, АР Крим, міст Києва та Севастополя.

За словами національного координатора проекту SPARE в Україні Олени Мельникової, журі вразила якість запропонованих робіт та їхній високий інтелектуальний рівень. Для представлення України на міжнародному конкурсі було відібрано п’ять робіт-переможців.
Серед учнів перше місце у номінації «Ефективне використання енергії» посів Юрій Кочут — учень 11-го класу школи № 5 Ужгорода з роботою на тему «Проект модернізації теплового пункту системи опалення ЗОШ № 5 Ужгорода з метою зниження витрат теплоенергії на опалення». Переможцем у номінації «Використання відновлювальної енергії» став Григорій Горловський — учень 11-го класу Технічного ліцею Шевченківського району Києва з роботою на тему «Проблеми і перспективи біогазової енергетики в Україні. Лабораторна біогазова установка». Перше місце у номінації «Проект використання місцевого джерела енергії» здобули Роман Левін і Євген Зайцев — учні 10-го класу запорізької гімназії № 28 з роботою на тему «Вітроенергетична установка з автоматичною стабілізацією частоти обертання».

ЕЛЕКТРИКА ТАКИ ПОДОРОЖЧАЄ?
Експерти підтримують підвищення цін на електроенергію для населення та промисловості. Про це свідчать результати опитування «Центру дослідження корпоративних відносин», повідомив на прес-конференції віце-президент Центру Ростислав Іщенко.

За його словами, 72,7% опитаних виступають за підвищення цін для населення до економічно обґрунтованого рівня, оскільки це наближатиме їх до тарифів на електроенергію для промисловості, а також стимулюватиме економію електроенергії. 18,2% експертів вважають, що тарифи підвищувати не має сенсу, бо це призведе до погіршення дисципліни оплати. Проте чимало експертів вважають неминучим підвищення цін для населення.
54,5% опитаних підтримують підвищення цін на електроенергію для промисловості, вважаючи, що «найближчими роками первинні енергоресурси наближатимуться за вартістю до світових». 27,3% респондентів не бачать сенсу в підвищенні цін на електроенергію для цієї категорії споживачів, оскільки промисловість і так дотує ціни на електроенергію для населення, котрі занижені. Як вважають експерти, підвищення тарифів знизить конкурентоспроможність вітчизняних виробників.
Крім того, як наголошувалось на прес-конференції, на запитання, чи можливе зниження споживання електроенергії в промисловості та комунальній сфері, 27,3% опитаних експертів відповіли негативно, 54% вважають, що в промисловості це зробити можливо, щодо комунальної сфери — негативно відповіли 45,5% експертів, 36,3% вважають це можливим.
На запитання про те, чи вважають експерти, що ситуація з оплатою електроенергії має тенденцію до поліпшення, ствердно відповіли 72,7% респондентів, посилаючись на статистику Енергоринку.
Цьогоріч дотаційні сертифікати для населення за електроенергію становитимуть шість мільярдів гривень. Торік промисловість заплатила 3,8 мільярда дотацій за недоплату за електроенергію населенням.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРО УКРАЇНСЬКУ КНИЖКУ ЗГАДАЛИ?
  • ЗИМА ПРУЧАЄТЬСЯ
  • ВІТЧИЗНЯНИЙ ФЛОТ: «РІК УТРАЧЕНИХ НАДІЙ»
  • МІЛІЦІОНЕР ВАЖКО ПОРАНИВ АКТИВІСТА «ПОРИ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».