Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВИБОРИ ПО-БІЛОРУСЬКОМУ ТРИВАЮТЬ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що з України, Грузії та Росії їдуть «відморозки» для організації заворушень на виборах. Глава держави застеріг від проведення акцій протесту напередодні виборів. За його словами, уряд зможе гідно відреагувати на такі спроби. Він також кілька разів звинуватив іноземні країни та організації у фінансуванні своїх опонентів.

Коментар збігся у часі з новим фактом обмеження права українських журналістів на професійну діяльність в цій країні. До Білорусі не пустили знімальну групу «5-го каналу» — їх висадили з поїзда. МЗС України уже вручив ноту представникові посольства Білорусі з цього приводу. Перед тим українське Міністерство закордонних справ зажадало від Мінська пояснень причин висилання іншої журналістки цього ж каналу та підстав затримання членів української громадської організації «Студентське братство». Наразі четверо українців відбувають десятиденний арешт за участь у мітингу опозиції.
З країни вислали також двох шведів та вісьмох данців, які намагалися спостерігати за виборами без реєстрації в ЦВК. Заарештовано голову штабу головного опозиційного кандидата Олександра Мілінкевича — за звинуваченнями в підготовці заворушень. Уряд заборонив грузинським представникам спостерігати за перебігом виборів. А днями про недопущення на територію республіки двох своїх польських спостерігачів повідомила й Організація безпеки та співпраці в Європі.
Правоохоронці затримали й одного з лідерів опозиції — Анатолія Лебедька. Під час обшуку автомобіля опозиціонера працівники міліції начебто знайшли велику партію друкованої літератури, яка не мала вихідних даних. Лебедька затримали й доправили до районного відділку міліції. Тепер міліціонери намагаються дати експертну оцінку агітаційній літературі, яку мав при собі затриманий, щоб з’ясувати, чи порушив він закон. Надійшли повідомлення й про арешт двадцяти співробітників штабу опозиційного лідера Олександра Мілінкевича протягом останніх двох діб.
Європейські парламентарі вважають, що нинішні президентські вибори в Білорусі не можуть бути чесними й справедливими. Виступаючи на прес-конференції в Страсбурзі, член Європарламенту від Польщі Богдан Кліч заявив: «Ми занепокоєні, що кампанія в Білорусі, як і раніше, не відповідатиме міжнародним стандартам демократичних виборів. Ось чому ми оцінюємо ситуацію як досить серйозну. І на цей час не бачимо жодних перспектив для проведення справжніх президентських виборів».
також у паперовій версії читайте:
  • В АЗЕРБАЙДЖАНІ ВІД «ПТАШИНОГО ГРИПУ» ПОМЕР СОБАКА
  • АББАС: «ПОДІЇ В ЄРИХОНІ — ЦЕ ПРИНИЖЕННЯ ПАЛЕСТИНИ»
  • МАЄМО НОВУ ІНСТИТУЦІЮ ІЗ ЗАХИСТУ ПРАВ ЛЮДИНИ
  • МИЛОШЕВИЧА ПОХОВАЮТЬ НА БАТЬКІВЩИНІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».