Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАША ЛІТЕРАТУРА — У МОДІ
У центрі уваги цьогорічного міжнародного книжкового ярмарку в Лейпцигу, який відкрився позавчора,— література з Центральної та Східної Європи. Україна і Словенія вперше беруть участь у виставці як почесні гості.

Лейпцизька книжкова виставка вже 15 років вважається найбільшим літературним святом Європи. А в останні роки для східноєвропейського книжкового ринку вона стала своєрідним вікном у західний світ. Саме тому організатори цьогорічного ярмарку зробили акцент на малознайомій західному читачеві молодій літературі з країн Східної Європи, у тому числі й з України.
Україну на «Ляйпцигер Бухмессе» представляють відомі письменники — Андрій Курков, Оксана Забужко, Сергій Жадан, Юрій Андрухович. Останнього, зокрема, було відзначено Лейпцизькою літературною премією Європейського порозуміння. Поряд із авторами літературний продукт з України репрезентують провідні вітчизняні видавництва.
У цьогорічному ярмарку в Лейпцигу, що триватиме до 19 березня, беруть участь понад дві тисячі експонентів із 33 країн світу. Площа виставкового комплексу становить 53 тисяч квадратних метрів. У рамках виставки проходить також міжнародний форум букіністів за участю 82 представників із восьми країн.

У СТОЛИЦІ ЛЮТУЄ ГЕПАТИТ
У київських стаціонарах з підозрою на вірусні гепатити перебувають 277 пацієнтів, серед них 33 дитини.

Як повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України, нині не можна говорити, що захворюваність пов'язана з харчовим чинником або об'єктами громадського харчування. Не встановлено також зв'язок між інфікуванням та проведенням масових, святкових або інших заходів. Не виявлено взаємозв'язок і з групами ризику — дитячими колективами, навчальними закладами і установами, що перебувають під опікою держави, працівниками комунальної сфери.
Фахівці продовжують докладне вивчення і аналіз ситуації, іде розшифрування клінічних діагнозів. 202 хворим поставлено діагноз «вірусний гепатит А», 12 — «вірусний гепатит В», чотирьом особам — «вірусний гепатит С». У 21 недужого діагностовано хронічні гепатити.
У Києві створено оперативний штаб при міській санепідемстанції й загальний міський на базі управління охорони здоров'я і МОЗ.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • «АСОШІЕЙТЕД ПРЕС»: У ВИБОРЧИХ СПИСКАХ Є «СУМНІВНІ КАНДИДАТИ»
  • ТУЗЛУ ВРЯТУЄ КАМ'ЯНА ГРЕБЛЯ?
  • МИКОЛАЇВЩИНА: ВИНОГРАД МОРОЗУ НЕ ВИТРИМАВ
  • УХВАЛЕНО ЕНЕРГЕТИЧНУ СТРАТЕГІЮ КРАЇНИ
  • «УКРПОШТА» ПЕРЕКАЗУЄ ВАЛЮТУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».