Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У БІЛОРУСІ ЗАСУДЖЕНО УКРАЇНЦІВ
Міським судом Мінська позавчора ввечері було звільнено одного з шістьох затриманих у Білорусі українських громадян, повідомили Укрінформу з МЗС України.
Звільнення стало можливим завдяки наполегливим зусиллям української сторони. Відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка з його білоруським колегою Сергієм Мартиновим.

Після цього за дорученням глави українського зовнішньополітичного відомства посол України в Білорусі Валентин Наливайченко передав панові Мартинову ноту МЗС України, у якій міститься вимога звільнити з-під арешту затриманих українських громадян та висловлено протест з приводу насильного припинення зйомок акредитованих у Білорусі журналістів «5-го каналу». До МЗС України в Києві був викликаний посол РБ в Україні, якому було вручено копію цієї ноти.
Щодо ще чотирьох громадян України білоруський суд ухвалив вердикт — по десять діб позбавлення волі. Українців звинувачують у порушенні законодавства Республіки Білорусь — участі в несанкціонованому мітингу.
Як передає мінське бюро «Свободи», засуджений до 10 діб арешту Микола Карпінський заявив у суді, що його били люди в цивільному. Вони скрутили йому руки стягом Українського народного блоку Костенка й Плюща, нецензурно лаялися й погрожували, що примусять з'їсти прапор. Однак суддя на цю інформацію не звернув уваги.

МИЛОШЕВИЧА ПОХОВАЮТЬ У РОСІЇ?
Міжнародний трибунал ООН офіційно припинив судові слухання в справі екс-президента Югославії Слободана Милошевича, що тривали чотири роки за обвинуваченням його в геноциді, злочинах проти людства й військових злочинах, у зв'язку зі смертю підсудного. «Його смерть скасовує кримінальне переслідування»,— пояснив суддя Патрік Робінсон.
Учора родичі Милошевича, який, як відомо, помер у суботу у в'язниці в Гаазі, заявили про намір звернутися до російської влади з проханням поховати його в Росії через проблеми, які чинить нинішній сербський уряд.
«Власті не дозволяють зробити цього в Белграді, вони погрожують в офіційні й неофіційні способи. У нас іншого вибору немає»,— сказав син екс-президента Марко. Він також повідомив: «Наскільки мені відомо, мер Москви Юрій Лужков погодився. Ми звертатимемося до російських офіційних органів».
Дружині Милошевича Мирі Маркович, яка нині живе в Москві, загрожує кримінальне переслідування в Сербії — її підозрюють у різноманітних зловживаннях.
За офіційною інформацією медиків, причиною смерті Милошевича став обширний інфаркт. Однак один з голландських лікарів-токсикологів заявив у понеділок, що Милошевич уживав препарати, які зводили нанівець результати лікування й могли погіршити стан здоров'я пацієнта.
Незадовго до смерті Милошевич попросив суд надати йому можливість пройти курс лікування в Росії, однак трибунал відмовив йому в цьому проханні.
також у паперовій версії читайте:
  • У ГРЕЦІЇ — ПОВІНЬ
  • ФРАНЦІЯ: ТРИВАЮТЬ СТУДЕНТСЬКІ СТРАЙКИ
  • ЗАСІДАЄ ФРАНЦУЗЬКО-НІМЕЦЬКА РАДА МІНІСТРІВ
  • ВОДОПРОВІДНИК НЕ ДАВ ПОГРАБУВАТИ БАНК
  • КИТАЙ НЕ ДОПУСТИТЬ ВІДОКРЕМЛЕННЯ ТАЙВАНЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».