Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
НАЧАЛЬНИК ГЕНШТАБУ СПРОСТУВАВ ІНФОРМАЦІЮ РОСІЙСЬКОГО ТЕЛЕКАНАЛУ
Начальник Генерального штабу Збройних сил України Сергій Кириченко категорично спростував інформацію, поширену у неділю телеканалом «РТР-Планета» про начебто існування на військових об'єктах Збройних сил України таємних в'язниць для міжнародних терористів. Сергій Кириченко заявив на прес-конференції, що таких об'єктів на території України, зокрема, в Збройних силах не було і немає.

За його словами, не було таємних розпоряджень про влаштування таких об'єктів ні від міністра оборони України, ні від начальника Генерального штабу. Сергій Кириченко наголосив, що розповсюджене російським телеканалом повідомлення негативно позначилося на іміджі як української армії, так і держави. Тому, зазначив начальник Генштабу, він вимагає негайного спростування поширеної інформації.
Говорячи про об'єкт у Макарові-1 Київської області, Сергій Кириченко зауважив, що нині там розташована центральна база збереження боєприпасів командування ЗС України. За радянських часів це був таємний об'єкт «С», де зберігалися ядерні боєприпаси. Після вивезення ядерної зброї з території нашої країни Генеральний штаб розглядав питання про ліквідацію об'єкта та передавання його в цивільне підпорядкування. Сергій Кириченко повідомив, що у 2000 році відбулась зустріч міністрів оборони Росії і України, на якій сторони дій-
шли згоди щодо подальшого збереження режиму таємності об'єкта, а Міністерство оборони, в свою чергу, розмістило там базу боєприпасів.
Крім того, за словами начальника Генштабу, Міністерство оборони проводило перевірку інформації, отриманої від голови Комітету з питань національної безпеки та оборони Верховної Ради України Георгія Крючкова щодо ймовірності розташування на території Макарова таємних в'язниць для міжнародних терористів, й Військова служба правопорядку встановила, що таких об'єктів не існує. Тому посилання телеканалу «РТР-Планета» на те, що на аеродромі «Озерному» робили посадку іноземні літаки, на яких привозили в'язнів, не відповідає дійс-ності. На той час у «Озерному» робили посадку лише літаки Збройних сил України, сказав Сергій Кириченко.
Начальник Генерального штабу не виключив можливості відвідування журналістами цього об'єкта, але зазначив, що для цього потрібно отримати згоду від Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації. Водночас цей об'єкт може відвідати Військовий аташе Російської Федерації, але також після отримання згоди на таке відвідування з боку Генштабу ЗС РФ, додав Сергій Кириченко.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧИНОВНИКАМ НЕ ДО СПИСКІВ
  • ВІДКРИТО ВИСТАВКУ «ЧОРНОБИЛЬ: ЕКОЛОГІЯ, ЛЮДИНА, ЗДОРОВ'Я»
  • «...ХОЧА Б У ПЕРШОМУ ЧИТАННІ»
  • ПОЛТАВСЬКИХ ВИБОРЦІВ ПІДКУПОВУЮТЬ?
  • ВИБОРЧИЙ ЛІКНЕП
  • НАТО І УКРАЇНА РОЗРОБЛЯЮТЬ СПІЛЬНИЙ ПРОЕКТ
  • ЗМІНИ ЩОДО ВИБОРІВ УХВАЛЕНО, АЛЕ НЕ ВСІ
  • ЯНУКОВИЧ ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ВІД ТЕЛЕДЕБАТІВ ІЗ ЄХАНУРОВИМ
  • НА МИКОЛАЇВЩИНІ ПРАГНУТЬ ЧЕСНИХ ВИБОРІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».