Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ТУРИСТАМ ТУДИ ЛІПШЕ НЕ ЇХАТИ

У результаті до числа найнебезпечніших у 2006 році потрапило 14 країн. Дев'ять з них набрали найвищі п'ять балів. Це — шість країн Африканського континенту, а також Афганістан, Ірак і держава у Карибському басейні — Гаїті. Для цих держав характерні «деспотичне правління, низький освітній рівень і невелика цінність життя», зазначає Forbes. На бал менше нарахували Росії (разом із Бурунді, Папуа-Новою Гвінеєю і Пакистаном). Рейтинг замикає Грузія, де туристам видання рекомендує бути обережними через нестабільну політичну ситуацію і часті напади.
Росія потрапила до рейтингу, з огляду на політичну нестабільність у республіках Кавказького регіону, і, насамперед, у Чечні. Мандрівникам рекомендується не їздити в Північну Осетію, Інгушетію, Дагестан, Ставрополь, Карачаєво-Черкесію, Кабардино-Балкарію, а також у Чечню.
Зрозуміло, чому потрапили до списку Афганістан та Ірак. Як пише Forbes, теракти, у тому числі й з використанням смертників, викрадення з метою вбивства або викупу, постійні зіткнення урядових військ чи солдатів коаліції з бойовиками — усе це відбувається там щодня.
Стосовно Гаїті, то, як попереджає видання, в країні практично немає поліції. «Навіть нині багато міст острова контролюється організованими злочинними угрупованнями»,— пише Forbes.
Шість країн Африки — Сомалі, Судан, Зімбабве, Кот-д'Івуар, Конго і Ліберію — об'єднує низький рівень розвитку економіки, і, як наслідок, високий рівень злочинності. «Пограбування, зґвалтування або навіть вбивства часто відбуваються навіть у столицях цих держав»,— зазнає видання.


СПІЛКУВАННЯ З ДЕЛЬФІНАМИ РЯТУЄ ВІД ДЕПРЕСІЇ
Учені стверджують, що спілкування з дельфінами може позбавити людину від депресії, передає Укрінформ із посиланням на 10 news.com. Адже ці дивні тварини — грайливі й безтурботні.
Психолог Океанографічного інституту Скріппса Джордж Претт говорить, що люди, після відпочинку з дельфінами, починають переживати сильне почуття радості й любові.
Дослідження, проведене британськими вченими, доводить: щоденне упродовж двох тижнів спілкування людини з дельфінами (протягом години на день) сприяло поліпшенню стану пацієнтів із нервовими розладами. Про це свідчить Марселла Сандрін, пацієнтка, котра пройшла курс дельфінотерапії: «У мене немає слів, щоб змалювати це почуття. Дельфіни цілковито змінили моє життя. Вперше я відчула стільки безмежної любові й радості. Я випробувала багато чого, починаючи від консультацій психолога — до допомоги екстрасенса, однак лише плавання з дельфінами допомогло «розсіятися» моїй депресії й позбавило від почуття безвиході. Нині я щаслива людина».
Джордж Претт стверджує: «Гра і плавання з дельфінами сприяє виділенню гормонів щастя, що поліпшує емоційний стан людини».

також у паперовій версії читайте:
  • КІНОСВІТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • НОУ-ХАУ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».