Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СИТУАЦІЯ НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ ЗАГОСТРЮЄТЬСЯ
У разі поновлення терактів на ізраїльській території Єрусалим ліквідовуватиме лідерів ХАМАС, зокрема й чинного прем'єр-міністра Палестинської автономії Ісмаїла Ханію. Таку заяву зробив міністр оборони Ізраїлю Шауль Мофаз. «Ні в кого немає імунітету, навіть у Ханії»,— наголосив глава оборонного відомства. «Щойно ХАМАС обере шлях терору, не буде жодних питань, політичне це керівництво чи не політичне. Це будуть керівники терористів, і тому в жодного з них не буде імунітету»,— заявив Мофаз.

А в самому Ізраїлі стартувала передвиборна кампанія. Голосування відбудеться 28 березня. Серед основних партій, які претендують на мандати в законодавчому органі, три лідери — Партія праці, «Лікуд» та «Кадима». Наразі «Кадима», яку кілька місяців тому створив прем'єр-міністр Арієль Шарон, попереду. Про це свідчать соціологічні опитування.
Тим часом голова Палестинської автономії Махмуд Аббас звинуватив ХАМАС у спробі державного перевороту. На першому ж засіданні парламент нового скликання ухвалив рішення про обмеження повноважень Аббаса. Представники радикального руху, які становлять більшість у вищому законодавчому органі, вважають, що президент має надто широкі повноваження. На противагу їм прибічники лідера автономії заявляють, що він повинен мати достатньо влади, аби врівноважувати радикально налаштованих парламентарів. Рішення про додаткові повноваження Аббаса попередній парламент ухвалив, коли вже було відомо про перемогу ХАМАС.
Однак є й приємні новини. У чинного прем'єр-міністра Ізраїлю Арієля Шарона ще залишаються шанси на те, щоб вийти з коми. Про це заявив директор єрусалимського шпиталю «Хадасса Ейн-Керем» професор Шломо Мор-Йосеф. «Є шанс, що він прокинеться,— сказав він.— Ми провели консультації з експертами в Ізраїлі й за кордоном, і жоден з них не сказав, що шансів немає». Утім, зазначив лікар, «невідомо, у якому стані він буде, коли опритомніє». За станом здоров'я глави ізраїльського уряду постійно стежать професори лікарні, а біля його ліжка цілодобово чергує медсестра. Нагадаємо, що 78-річного Шарона шпиталізували з діагнозом «обширний інсульт». Відтоді він жодного разу не приходив до тями, залишаючись у стабільно тяжкому стані, за цей час йому зробили вісім операцій, переважно для забезпечення життєдіяльності організму.
також у паперовій версії читайте:
  • НА ТЕГЕРАН ЧЕКАЮТЬ ЕКОНОМІЧНІ САНКЦІЇ?
  • ПРОТЕСТИ У ФРАНЦІЇ
  • ТЕРАКТИ В ІНДІЇ
  • ПОПРАВКУ ДЖЕКСОНА-ВЕНІКА СКАСОВАНО
  • В ІРАКУ ВИКРАДЕНО 50 ОСІБ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».