Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗАГУБЛЕНИЙ СВІТ

Едем площею приблизно 300 тисяч га знаходиться на верхніх схилах гір Фойя — найменш вивчених землях на заході острова Нова Гвінея, які входить до складу Індонезії. Дістатися сюди можна тільки на гелікоптері.
На думку Біхлера, загублене плато також є унікальним у біологічному і екологічному значенні, як ізольований світ Галапагосських островів, що надихнули Чарльза Дарвіна на створення теорії еволюції. Гори Фойя заввишки сягають 2200 метрів, аборигени живуть ближче до берегової лінії, дичини поблизу їхніх поселень повно-повнісінько, тому у мисливців з місцевих племен не виникало бажання займатися колонізацією навколишніх гір. Увесь стародавній ліс займає близько одного мільйона гектарів, із них 750 тис. га незайманих джунглів навколо Едему, майже ніколи не відвідувала людина.
Перше відкриття команда зробила за лічені години після прибуття. Їм пощастило знайти невідомий вид колібрі — оранжевоголового медоноса, його чорні очі чудернацько обведені жовтими і оранжевими смужками. Вчені також знайшли рідкісного золотистого шалашника, вперше ідентифікованого по шкірках 1825 року, і таку незвичну істоту, як шестипір'ястий райський птах Берлепша, названий так через шість спіралеподібних пір'їн у чубку на голівці (його вважали вимерлим і назавжди втраченим для науки). Крім того, мандрівники побачили понад 20 нових видів жаб, 4 види метеликів, 5 нових різновидів пальм і безліч раніше невідомих рослин (усього в місцевих джунглях росте не менше, ніж 550 видів), у тому числі гігантський рододендрон, який цвіте великими білими квітами (очевидно, найбільший у світі).
Зоологи ознайомилися і з маловивченим золотистим різновидом деревного кенгуру, або кенгуру-дереволаза. Це — найрідкісніша сумчаста тварина джунглів, однак у новогвінейському Едемі вчені нарахували шість його видів. Майже винищені в інших землях, кенгуру-валлабі в Едемі почуваються вільно. Тут живе й Queen Alexandra Birdwing — найбільший в світі метелик, розмах його крил — близько 28 см. На думку доктора Біхлера, відкриття новогвінейського Едему доводить: на Землі залишилися й інші ще незаймані затишні куточки.


БЕРЕЖИСЬ НЕРВОВОГО ЗРИВУ
Сьогоденне життя перетворилось на божевільну гонку. Жити у постійному напруженні — не кожному під силу. Багато хто зазнає стресу. Якщо він постійно накопичується, існує загроза нервового зриву, повідомляє Укрінформ із посиланням на Inauka.ru.
Психологи виділили десять основних ознак, які свідчать про можливість нервового зриву:
1. Людина відчуває хронічну втому, слабкість.
2. Прохання інших викликає у неї злість.
3. Люди, котрі перебувають на межі нервового зриву, схильні до самокритики. Найчастіше вони звинувачують себе за те, що їм доводиться миритися з обставинами.
4. Надмірна дратівливість.
5. Якщо відчуваєте, що вас оточують лише вороги і вам нікуди подітися, то у вас, найімовірніше, незабаром станеться нервовий зрив.
6. Слова і вчинки, які раніше не викликали жодних емоцій, зачіпають вас. Вам здається, що вас хочуть образити.
7. Передвісниками нервового зриву часто бувають гострі головні болі й порушення травлення.
8. Перед нервовим зривом люди зазвичай потерпають від безсоння і депресії.
9. Відчуття безпорадності супроводжується зайвою підозрілістю, а іноді й манією переслідування.
10. Через проблеми з травленням перед нервовим зривом часто змінюється вага тіла.
Для того щоб уникнути нервового зриву, потрібно точно знати причини, які спричиняють стрес. У всіх людей вони різні, однак психологи найчастіше виокремлюють дві головні: сім’я і робота. Якщо самостійно не можна вирішити свої проблеми, краще зверніться за допомогою до професійного психолога, який знайде вихід із ситуації, що склалась.

також у паперовій версії читайте:
  • КІНОСВІТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».