Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧЕКАЄМО НОВОГО ЧЕМПІОНА
Головна несподіванка повторних поєдинків 1/8 фіналу Ліги чемпіонів — припинення боротьби за почесний трофей минулорічного переможця турніру — англійського «Ліверпуля», який у двораундовому протистоянні поступився португальській «Бенфіці». У нинішньому розіграші лісабонський клуб вже посприяв вильоту з турніру ще одного англійського клубу — «Манчестер Юнайтед». І спинятися на цьому не захотів.

З перших хвилин повторної зустрічі гравці «Ліверпуля» кинулися в атаку. Гольовий момент господарі створили на десятій хвилині, коли Петер Крауч отримав на правому фланзі передачу від Луїса Гарсія і пробив — м’яч рикошетом від захисника «Бенфіки» влучив у штангу. Потім намагався переправити м’яч у сітку Каррагер, але примудрився з двох метрів пробити повз ворота. До тридцятої хвилини перевага господарів за ударами по воротах була вражаючою — 9:0 на користь англійців! «Ліверпуль» атакував багато, але безрезультатно. «Бенфіка» ж грала на контратаках, які бували небезпечними. В одній з них Сімон Саброза (який минулого літа ледь не став гравцем «Ліверпуля») отримав м’яч поблизу штрафного майданчика господарів, змістився в центр і сильно пробив у дев’ятку. Голкіпер господарів у цій ситуації залишився статистом — 1:0 на користь гостей. Гравцям «Ліверпуля» у цій ситуації залишалося одне — атакувати. Забивати ж господарям потрібно було вже три м’ячі. На 44-й хвилині Петер Крауч бив після подачі кутового, але м’яч знову потрапив у штангу.
У другому таймі англійці не зменшували тиск на ворота суперника, однак їм так і не вдалось жодного разу засмутити своїх опонентів. А ось «Бенфіка» на
89-й хвилині відзначилася вдруге: Мікколі в падінні відправив м’яч у ворота Рейни і поставив остаточну крапку в цьому протистоянні.
Незважаючи на нереалізований Андрієм Шевченком пенальті, «Мілан» розгромив «Баварію» і вийшов до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. У першому матчі в Мюнхені суперники зіграли внічию — 1:1. «Мілан» розпочав матч активніше і зміг забити швидкий гол. На восьмій хвилині м’ячем заволодів
Сержиньйо, зробив навіс у штрафний майданчик і Філіппо Індзагі
головою відправив м’яч у дальній кут воріт Олівера Кана. Паніка у лавах німецьких захисників тривала: Кан спочатку ледве встиг підстрахувати Лусіо, а потім впіймав м’яч, який летів у ворота від голови власного гравця. Поступово гравці «Баварії» отямилися і провели кілька небезпечних контратак, однак зрівняти рахунок не змогли. А на 22-й хвилині на авансцену вийшов російський арбітр Валентин Іванов, котрий призначив пенальті у ворота гостей за те, що Ісмаель тримав руками Індзагі. Та збільшити перевагу господарям не вдалось — Шевченко пробив повз ворота. Після цього Олівер Кан підбіг до українця і щось довго кричав йому на вухо. Даремно він це робив. Андрія це, напевно, розлютило, і в наступній атаці він забив з гри. Яап Стам зробив навіс і Шевченко зрізав м’яч головою у дальній кут воріт. Після цього «Мілан» заспокоївся. Баварці небезпечних моментів не створювали, поки їм не допоміг захисник господарів Фогель. Він порушив правила, отримав від Іванова жовту картку, а його команду було покарано за це пропущеним м’ячем. Швайнштайгер пробив, голкіпер господарів Діда відбив м’яч перед собою і француз Ісмаел уразив порожні ворота. Виправився Діда через кілька хвилин, коли відбив удар головою у виконанні Баллака. Завершення тайму пройшло за явної переваги німецьких футболістів. Але тільки-но розпочалася друга половина гри, як захисники «Баварії» знову забули, що вони на футбольному полі, а не в цирку. Індзагі після прострілу Сержиньйо до м’яча не встигав, та французи Ісмаель й Лізаразю завадили один одному відбити м’яч і той відскочив до Індзагі, який і проштовхнув його в сітку — 3:1. «Мілан» продовжував грати на контратаках і це принесло йому дивіденди. Шевченко віддав ідеальну передачу на Кака, котрий точно пробив під поперечину. 4:1 — і «Мілан» виходить до чвертьфіналу.
Велика увага футбольних уболівальників була прикута до Барселони, де місцевий клуб приймав англійський «Челсі». Протистояння цих команд розпочалося ще рік тому на стадії 1/8 Ліги чемпіонів. За підсумками двох поєдинків далі пройшли англійці. Але головне запам’яталась гра — команди показали справжній спектакль. Минув рік, і в Лондоні, й Барселоні не знали, плакати чи сміятися: жереб знову звів беззаперечних лідерів чемпіонатів Англії та Іспанії на стадії 1/8 фіналу. У першій грі на «Стамфорд-брідж» господарі поступилися з рахунком 1:2. Не сказати, що вони грали гірше, ніж каталонці. «Челсі» в меншості навіть зміг відкрити рахунок, але потім відбувся автогол капітана команди Джона Террі й переможний м’яч Самюеля Ето’О.
У другому матчі «Челсі» не вдалось взяти реванш. Цей двобій можна занести у футбольні підручники як посібник тотального пресингу з боку обох команд. На перше місце вийшла майстерність гравців нападу. Як виявилось, пара форвардів Роналдіньо—Ето’О є сильнішою від усіх лондонських нападників. Вирішальною в протистоянні стала 78 хвилина. Найкращий футболіст світу Роналдіньйо, отримавш передачу від найкращого футболіста Африки, блискуче обіграв трьох захисників і влучно пробив у нижній кут воріт Петера Чеха. Хоча в додані хвилини «Челсі» зумів уникнути поразки, коли Франк Лемпард реалізував одинадцятиметровий удар, призначений за фол проти Джона Террі, нічия для «Челсі» стала рівнозначною поразці, адже в наступний раунд вийшла «Барселона».
Жахлива помилка голкіпера «Вердера» Тіма Візе дала змогу італійському «Ювентусу» пробитися до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Гості в першій половині гри завдяки м’ячу Жоана Міку повели в рахунку. Нападник «Ювентуса» Давід Трезеге на 65-й хвилині відновив рівновагу. Однак за нічийного рахунку до наступного раунду виходив «Вердер», який у першому поєдинку на своєму полі переміг «Стару сеньйору» з рахунком 3:2. Команда Фабіо Капелло була на межі «вильоту» з турніру. Та на
88-й хвилині воротар суперника, котрий до цього моменту діяв фантастично і цілком міг претендувати на звання героя протистояння, зробив господарям поля величезний подарунок. Після навісу Павела Недведа м’ячем заволодів Візе. Але німецький голкіпер, можливо, граючи на публіку, перекинув шкіряну кулю з руки на руку та впустив її. Водночас бразилець Емерсон, який виходив зі штрафного майданчика «Вердера», побачив м’яч і без вагань відправив його в порожні ворота. У час, що залишився, втримати переможний рахунок було для «Ювентуса» справою техніки.
Іспанський «Вільярреал» завдяки більшій кількості м’ячів, забитих на чужому полі, став переможцем у дуелі з шотландським «Рейнджерсом». Після нічиєї з рахунком 2:2 у першому матчі здавалось, що іспанці без надзусиль досягнуть потрібного результату на своєму полі. Однак після першої 45-хвилинки «Рейнджерс» завдяки голу Петера Ловенкрандса повів у рахунку. На початку другого тайму аргентинський захисник Родольфо Аруабарена зрівняв рахунок, який зберігся до фінального свистка арбітра і повністю влаштовував «Вільярреал». Зазначимо, що іспанський клуб у свій дебютний сезон у Лізі чемпіонів досягнув неймовірного результату — вийшов до чвертьфіналу і, схоже, не має наміру спинятися на досягнутому.
Французький «Ліон» вирішив питання виходу до наступного раунду в першому таймі матчу-відповіді проти голландського ПСВ. Героєм першої сорокап’ятихвилинки став нападник господарів Тьягу, який двічі змушував гостей розпочинати з центра поля. У другому таймі Вільтор і Фред довели рахунок до 4:0 на користь своєї команди. Ще в одному поєдинку зустрічалися лондонський «Арсенал» і мадридський «Реал». Королівському клубу потрібно було за 90 хвилин забити хоча б один гол — у цьому разі гра переходила б у овертайм, але цього іспанці зробити не змогли. Лондонці вміло оборонялися і в підсумку досягли нульової нічиєї.
Наступного тижня відбудеться останній матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: міланський «Інтер» зіграє з амстердамським «Аяксом». Перша гра між цими клубами завершилась внічию — 2:2.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • БЙОРНДАЛЕН ПОВЕРТАЄТЬСЯ. ПІЗНО...
  • Інформація про продаж на відкритих торгах (аукціоні) активів Акціонерного комерційного агропромислового Банку «Україна»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».