Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
МАЙКЛ ДЖОРДАН: ЗНОВУ В КИЄВІ!
Сьогодні чемпіони України баскетболісти «Києва» проведуть головний на цей момент поєдинок сезону. О 18.30 у столичному Палаці спорту відбудеться третій за вісім днів матч БК «Київ» — «Рейн-Енергі» (Кельн), за підсумками якого буде названо одного з учасників Фіналу чотирьох Кубка Європи ФІБА. Влаштує тільки один результат — перемога. З перевагою в одне очко чи десять, в основний час чи за підсумками овертайму — питання другорядне.

Після небезпечної для здоров'я вболівальників нервової перемоги в додатковій п'ятихвилинці на власному майданчику українські «вовки» подарували прихильникам баскетболу ще одне свято. Щоправда, тішилися фанати кельнської команди, бо вітчизняних шанувальників гри порадувати може хіба те, що в Києві відбудеться ще одне яскраве баскетбольне шоу. Та одразу треба попередити: не забудьте прихопити із собою до Палацу спорту щось заспокійливе. БК «Київ» останнім часом полюбляє випробовувати міць нервів — то чеському «Німбурку» програє на останніх секундах, то у турецького «Фенербахче» поцупить майже гарантоване місце у чвертьфіналі.
Натомість команда з Кельна не стала закручувати інтригу в другому поєдинку. Дисципліновано граючи в захисті, баскетболісти «Рейн-Енергі» скористалися з помилок оборони гостей. За 4 хвилини 20 секунд до кінця першої чверті рахунок був 15:4 на користь німецького клубу. Набрав свої перші три очки і абсолютний тезка «Його Повітряності» Майкл Джордан, який для розпізнавання різниці додав до своїх гучних імен ще «скромнішу» середину «Хакім».
Нетиповою назвав результативність Майкла Хакіма Джордана в першому київському матчі (30 очок) наставник «вовків» Ренато Паскуале. Відразу зазначу: в Кельні американець влучав не так часто, як тиждень тому в українській столиці (просто матч був із набагато виразнішим акцентом на оборону), та все одно став найрезультативнішим гравцем своєї команди, набравши 21 очко. Здається, саме нейтралізація майстерного бомбардира стане одним із головних завдань захисту киян сьогодні.
Завершення десятихвилинки було жахливим для БК «Київ» (на коротку перерву команди пішли за рахунку 15:24), а підсумок першої половини — просто ганебним: відставання у сімнадцять очок (27:44).
У третій чверті відрив господарів сягав 23 очок, а от у середині останньої десятихвилинки в чемпіонів України зажеврів промінчик надії, коли до суперника вдалось наблизитися майже впритул — 57:62. Та цей промінчик згас швидко — чергові три очки феєричного Майкла Джордана і дві поспіль нерезультативні атаки «вовків» остаточно вбили інтригу в матчі. 69:62 на користь кельнців — такий підсумок другого протистояння гідних опонентів.
Сьогодні команда колишнього гравця національної збірної Сербії й Чорногорії Саші Обрадовича, разом з яким свого часу виступав нинішній центровий «беків» Ратко Варда, спробує знову засмутити підопічних Ренато Паскуале. Минулого вівторка на боці БК «Київ» до певної міри (міри об'єктивності) були арбітри, які чітко фіксували фоли команди гостей, через що в овертаймі Обрадович не зміг розраховувати на своїх провідних гравців — Александра Наджфея, Янара Тальтса і Марціна Гортата. Жорстка, на межі й за межами фолу гра може стати проблемою для баскетболістів німецького клубу. Якщо господарі зможуть ще й виключити з гри Майкла Джордана, то кияни матимуть більше шансів на повторення торішнього успіху.
Українські «вовки» — не єдиний з учасників чвертьфіналів Кубка Єфропи ФІБА колектив, який ще не завершив з'ясування стосунків. «Міцним горішком» для колишнього суперника маріупольського «Азовмаша» стала скромна бельгійська «Дексія». Програвши російським «Хімкам» на виїзді (75:91), баскетболісти бельгійського клубу взяли реванш на власному паркеті — 79:73.
Першим фіналістом нинішнього розіграшу Кубка Європи стало санкт-петербурзьке «Динамо», яке вдруге виграло у грецького «Маруссі» (71:59). Динамівці двічі поспіль пройшли до фінальної четвірки. Вочевидь, напередодні пізно ввечері компанію російській команді склав ще один колишній опонент «Азовмаша». Іспанський «Ховентут» із Бадалони в першому поєдинку в Ростові-на-Дону розгромив «Локомотив» з різницею у 34 очки. Практично немає сумніву, що каталонці й вдруге переграли росіян.
також у паперовій версії читайте:
  • ТРИВЛАДДЯ ЛІДЕРІВ
  • ШЕВЧЕНКО — ЯК РОНАЛДІНЬЙО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».