Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВІДЗНАЧИВ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ
Президент України Віктор Ющенко вчора відсвяткував свій 52-й день народження. Як розповіла заступник прес-секретаря глави держави Лариса Мудрак, він планував відзначити особисте свято у вузькому сімейному колі. Пані Мудрак не виключала, що на урочисту вечерю запрошені деякі імениті гості, але відмовилась навіть припустити, хто саме.

За словами представника прес-служби Президента, співробітники підготували символічний подарунок від усього колективу, таємницю про який хотіли б зберегти до моменту вручення його імениннику: «Дайте нам можливість здивувати Президента».
Президентові України надійшли привітання від лідерів різних країн, українських і закордонних державних діячів.
Прем’єр-міністр Юрій Єхануров побажав Вікторові Ющенку «більше справжніх друзів і родинного тепла».
У розмові з журналістами керівник уряду зазначив, що людина, перебуваючи на високій президентській посаді, стає дедалі самотнішою, а тому він бажає Президентові все-таки мати поряд вірних друзів. «Цей холод влади, звичайно, впливає на людину. Тому мені б хотілося, щоб він залишався людиною дружньою, щоб біля нього було багато людей, яких він міг би завжди назвати своїми друзями».
Він також побажав главі держави «мати у житті таке місце, куди завжди можна прийти і відчути затишок, спокій і душевне задоволення».

МОЗ ПОПЕРЕДЖАЄ
Міністерство охорони здоров'я звернулось до засобів масової інформації з проханням інформувати громадян України про небезпеку «пташиного грипу». «Від інформування залежить здоров'я людей. Кожен українець має знати, як уберегти себе від хвороби, яка ситуація з високопатогенним грипом у країні»,— йдеться в тексті звернення.

У МОЗ зазначають, що Україна є «коридором» для перелітних птахів. Із настанням весни небезпека захворювання птиці на високопатогенний вірус стає ймовірнішою, оскільки тоді повертаються дикі птахи, які можуть бути інфіковані «пташиним грипом». Найнебезпечнішою територією буде південь України: Запорізька, Чернівецька, Херсонська області, прогнозують у міністерстві. «Ми не зможемо змінити міграційні шляхи, що проходять через Україну, але ми можемо захистити себе консолідованою працею»,— зазначається у зверненні.
Укотре МОЗ звертає увагу на основні симптоми «пташиного грипу» в людей: кон'юнктивіт, риніт, сльозовиділення, лихоманка, біль у горлі, кашель, важка дихальна недостатність, що виникає внаслідок вірусної пневмонії. За загальних симптомів, які спостерігаються при звичайному грипі, лікарі також радять звертатися до них за фаховою допомогою. Шляхи передавання інфекції — від тварини до людини за безпосереднього контакту. Збудник «пташиного грипу» чутливий до температури (за 60°С він знищується протягом 30 хвилин) і дезінфектантів, які містять йод чи формалін.
Особи, котрі доглядають птицю, вибраковують та знищують хворих пернатих, мають бути вакцинованими. При цьому зменшується ризик обміну генами між вірусами, зауважили в МОЗ.
також у паперовій версії читайте:
  • БІЛЯ ЦЕРКВИ Б'ЮТЬСЯ ДО СТРУСУ МОЗКУ
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ЗАВЕРШИТЬСЯ РОСІЙСЬКИЙ АУДИТ, Й БУДЕ ВИДНО...
  • «КАТЯ Z» ВИРВАЛАСЬ З КРИЖАНОГО ПОЛОНУ
  • НА ТЛІ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ КРИЗИ ПЛАТИТИ НЕ ХОЧЕТЬСЯ?
  • ГАЗОВИЙ КОНДЕНСАТ «ЗДОБУВАЮТЬ ДВІЧІ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».