Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НАЙДАВНІШИЙ ВІВТАР ДЛЯ ЖЕРТВОПРИНОШЕННЯ

«Давні люди робили пожертвування багатьом божествам, включаючи богів землі, річок і неба»,— заявив науковий співробітник Інституту археології Хунань Хе Ган.
Площа вівтаря — близько тисячі квадратних метрів. Тут виявлено 39 поховань людей і жертовних тварин.
На території руїн у Гаомяо знайшли також найдавніші в Китаї гончарні вироби білого кольору і гончарні вироби, на поверхні яких зображені птахи, голови тварин і восьмикутні зірки. Археологи розкопали понад тридцять могил, де знаходилися нефритові вироби, кам’яні сокири і знаряддя праці, а також інші артефакти.
«Судячи зі знайдених останків тварин, ми дійшли висновку, що люди того часу добували їжу, головним чином, рибальством і полюванням»,— сказав Хе Ган.


ПАПУГИ РОЗПІЗНАЮТЬ МОВУ
Птахи із родини папуг можуть не тільки імітувати голос людини, а й розпізнавати мови. Такого висновку дійшли японські дослідники, повідомляє Укрінформ із посиланням на французьку газету «Фігаро».
«Люди здатні розпізнавати навіть мову, якої не знають, за інтонацією і вимовою. Схоже, птахи також мають аналогічні здібності»,— наголосив Шігеру Ватанаб, керівник дослідження, професор експериментальної психології японського університету Кеіо. Птахи розрізняли англійську й китайську мови: у 75 % випадків пернаті зробили правильний вибір. Учені японську мову до уваги не брали, оскільки птахи її чують щодня.

ЛИМОННА ТРАВА ВРЯТУВАЛА СОБАКУ
Ізраїльські вчені виявили: речовина, що міститься в лимонній траві, спиняє поширення ракових клітин. Речовину цитрал перевірили на культурі ракових клітин, а «дослід поставили» на собаці на ім’я Крейзі, повідомляє Укрінформ із посиланням на MIGnews.com.
Крейзі, самиця боксера, захворіла на рак лімфатичних вузлів — лімфому. Так сталося, що вона сама знайшла ліки, які врятували їй життя. У саду її господарів росла лимонна трава. Собака почала їсти траву у великих кількостях, і її стан поліпшився, а потім Крейзі остаточно одужала.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ШАНА
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».