Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РЕГІОНИ — ПАНОРАМА
У ЛІСАХ ТРИВАЮТЬ СПРАВЖНІ БОЇ. ЗА ДЕРЕВИНУ
Останніми роками масовими стали незаконні вирубки у лісах регіону. Нині крадії їдуть в лісові урочища по цінну деревину не на підводі чи санках, як бувало колись, а на потужних тракторах і великовантажних автомобілях, та ще й нерідко озброєні мисливськими рушницями.

Це ще раз підтверджує випадок, що трапився в Маневицькому держлісгоспі. Тут рейдова бригада державної лісоохорони затримала «на гарячому» крадіїв. Незаконно зрізані товсті сосни уже були завантажені на трактор Т-40 та автомобіль ЗІЛ-130. На вимогу зупинитись крадії не зреагували. Заблокувати ж їхній транспорт вдалося лише після того, як мобільним телефоном була викликана підмога. Відповідно до складеного протоколу збитки від вкраденої деревини, а також пошкодження транспортом молодняка лісових культур разом зі штрафом сягнули майже трьох тисяч гривень.
На жаль, згаданий випадок став масовим явищем у краї, розповідає начальник відділу охорони й захисту лісу облуправління лісового господарства Володимир Читкайло. Добре, що цього разу обійшлося без жертв. Адже буває, що під час затримання злісних злодіїв, особливо браконьєрів, доходить і до пострілів, поранень службових осіб, навіть убивств.
«Уже нинішнього року в січні наша лісова охорона склала 72 протоколи про незаконну вирубку лісодеревини в лісах державного фонду»,— говорить пан Читкайло.— Тобто щодня ми затримуємо по дві-три групи порушників, а точніше, злодіїв, які організували підпільний високоприбутковий бізнес. Загальні збитки, завдані ними державі лише в січні, становлять майже 42 тисячі гривень.
З цієї суми порушники відшкодували тільки 28 тисяч. А решта матеріалів передано в суди. Скільки часу триватиме судова тяганина — невідомо. Варто зазначити й те, що місцеві суди інколи надто ліберально ставляться до незаконних «лісорубів». Замість належних за протоколами сум присуджують до сплати всього кілька сотень гривень. А це заохочує порушників до нових спроб.

також у паперовій версії читайте:
  • ВІД ПОСТОЛІВ — ДО ПЕРШОСТІ В РЕЙТИНГУ
  • ЧИ ВДАСТЬСЯ ВІДРОДИТИ «ЛЬВІВСІЛЬМАШ»?
  • МЕЦЕНАТСТВО ТАКИ «ПРОРОСТАЄ»
  • НА «МІТТАЛ СТІЛ КРИВИЙ РІГ» ПРАЦЮВАТИМУТЬ Й ІНВАЛІДИ
  • ВИЗНАЧЕНО ЛІДЕРА СУЧАСНОЇ ОСВІТИ
  • ГАЗОМ ГРІЮТЬ... ҐРУНТОВІ ВОДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».