Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МУСУЛЬМАНИ: «НЕ ГРАЙТЕСЯ З НАШОЮ РЕЛІГІЄЮ!»
У столиці Пакистану поліція стріляла гумовими кулями по учасниках маніфестації протесту проти публікацій карикатур на пророка Мохаммеда в європейській пресі. Кілька тисяч людей, які прибули в Ісламабад з Равалпінді, влаштували в мечеті в районі Абпара несанкціонований мітинг. Правоохоронці застосували кийки, закидали натовп шашками зі сльозогінним газом. Деяких учасників акції протесту заарештовано. Від отруєнь газом знепритомніло багато учасників мітингу, серед яких були жінки й діти. Тепер місто патрулюють поліцейські гелікоптери. Тим часом обіцяно 25 тисяч доларів винагороди тому, хто вб'є автора карикатур на пророка. Таку заяву виголосив пакистанський ісламіст Мохамед Юсаф Курейші.

Демонстрації мусульман прокотилися Китаєм. «Не грайтеся з нашої релігією!» — під такими гаслами мусульмани вийшли на вулиці Гонконга. Вони зібралися біля центральної мечеті міста й організованою ходою рушили до офісу ООН. Маніфестанти переконані: Організація Об'єднаних Націй має стати третейським суддею у вирішенні «карикатурного» конфлікту. У заході взяли участь понад три тисячі осіб. У місті живе більш як 80 тисяч мусульман, це їхня перша акція протесту за останні двадцять років. Востаннє вони влаштовували демонстрації, протестуючи проти книжки Салмана Рушді «Сатанинські вірші», автора якої заочно засудили до страти за образу ісламу.
А в Нігерії під час сутичок загинуло 16 осіб. Найзапеклішими були виступи в північно-східній провінції Борно. Про загибель ще однієї людини повідомила влада провінції Катсіна. Мітингувальники підпалили 11 церков. До придушення заворушень була залучена армія, у провінції Борно оголошено комендантську годину. Як розповідають очевидці, натовпи мусульман били до смерті і спалювали заживо іновірців і християн. Серед їхніх жертв — троє дітей і католицький священик.
Через «карикатурний» скандал у відставку пішов міністр у справах реформ Італії Роберто Кальдеролі. Під час виступу на державному телебаченні урядовець показав глядачам, що носить під сорочкою футболку з репродукцією горезвісних малюнків. Це спричинило нову хвилю обурення серед мусульман. Протести, що переросли в сутички неподалік ітлійського консульства в лівійському місті Бенгазі призвели до поранень та загибелі людей. Прем'єр-міністр країни Сільвіо Берлусконі вже встиг відхреститися від вчинку члена його уряду.
Близько 400 демонстрантів в Індонезії закидали камінням, помідорами й яйцями посольство США в Джакарті. Проте поліція розігнала натовп маніфестантів, і жертв вдалося уникнути.
А У Лондоні понад 10 тисяч мусульман узяли участь у демонстрації. Акція відбулася в центрі британської столиці на Трафальгар-сквер, туди з’їхалися протестувальники з різних куточків країни.
також у паперовій версії читайте:
  • ТРАГЕДІЯ НА ФІЛІППІНАХ: ПОДРОБИЦІ
  • «ПТАШИНИЙ ГРИП» МОЖЕ ПЕРЕДАВАТИСЯ ІНШИМ ТВАРИНАМ?
  • АВАРІЯ В МЕКСИЦІ
  • ГРУЗІЯ — РОСІЯ: ЧЕРГОВИЙ КОНФЛІКТ
  • ІЗРАЇЛЬ ЗАПРОВАДИВ САНКЦІЇ ПРОТИ ПАЛЕСТИНИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».