Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НА ЗАХИСТ ПРАВ НЕНАРОДЖЕНИХ
Кабінет Міністрів України своєю постановою змінив перелік підстав, що надають можливість штучно переривати вагітність терміном від 12 до 22 тижнів, а також механізм надання згоди на таку операцію. У постанові визначається, що штучне переривання вагітності такого терміну провадиться в акредитованих закладах охорони здоров'я на чітко визначених підставах за висновком комісії, яку створює МОЗ АР Крим і обласні управління охорони здоров'я. Висновок готується згідно із заявою вагітної жінки та наданими відповідними документами.

У новій постанові підкориговано перелік медичних підстав, визначений ще 1993 року, за якими жінка могла перервати вагітність на пізніх термінах. У ньому залишилося кілька попередніх позицій, серед яких — перенесення жінкою на стадії вагітності таких захворювань, як краснуха, ВІЛ-інфекція ІV стадії, прогресуючий туберкульоз, злоякісні новоутворення, важка форма цукрового діабету, генетичні мутації та інші несумісні з життям і здоров'ям дитини хвороби. Водночас суттєво скорочено перелік соціальних підстав, за якими держава може надати згоду на переривання вагітності на пізніх термінах. У новій редакції залишилися лише три на відміну від попередніх дев'яти. Це — отримання інвалідності під час вагітності, вагітність, яка сталась внаслідок зґвалтування, та вік жінки (якщо він становить менше 15 або більше 45 років).
Постанова 1993 року у переліку соціальних підстав містила й наявність трьох або більше дітей, розлучення під час вагітності, смерть чоловіка, перебування жінки у місці позбавлення волі, позбавлення жінки батьківських прав, наявність у жінки дітей-інвалідів, важке захворювання або травма чоловіка, що сталась під час вагітності жінки.

НАШ «ГАЗОВИЙ БОРГ» ТУРКМЕНІСТАНУ — $158,9 МІЛЬЙОНА
Як повідомляє Turkmenistan.ru, саме таку цифру назвав президент Туркменістану Сапармурат Ніязов у телефонній розмові з Президентом України Віктором Ющенком. Глави держав детально обговорили питання заборгованості України за поставлений газ, а також перспективи співпраці в газовій сфері.

Лідер Туркменістану повідомив, що на переговорах між керівництвом міністерства нафтогазової промисловості й мінеральних ресурсів його країни і делегацією України на чолі з міністром палива та енергетики Іваном Плачковим, головою правління НАК «Нафтогаз України» Олексієм Івченком, які відбулися цими днями в Ашгабаді, українська сторона «виявила неконструктивний підхід».
Пан Ніязов звернув увагу на необхідність швидкого погашення заборгованості України, яка нині становить 158,9 мільйона доларів США, причому з них тільки за 2005 рік — 143,3 мільйона.
Глава нашої держави запевнив, що найближчим часом розгляне питання, пов'язане з погашенням боргу, і негайно поінформує про результати його розгляду.
Український лідер запросив Сапармурата Ніязова відвідати Україну з офіційним візитом. Запрошення було з вдячністю прийняте.
Того ж дня Державна служба новин Туркменістану (ТДХ) розповсюдила повідомлення, в якому розкрито деякі подробиці переговорів між керівником Міннафтогазу республіки Гурбанмиратом Атаєвим і делегацією України. Як повідомив туркменський керівник Міннафтогазу, було розглянуто зобов'язання НАК «Нафтогаз України» щодо погашення заборгованості за поставлений газ.
Незважаючи на попередні неодноразові запевнення про проведення в повному обсязі розрахунків за боргами, українська сторона не вжила необхідних заходів для вирішення питання про повну виплату боргу, йдеться в інформації ТДХ.
У цій ситуації неодноразові заяви в пресі з боку НАК «Нафтогаз України» про нібито проведений повний розрахунок із Туркменістаном і погашення існуючих боргів викликають нерозуміння й здивування. Навіть під час останніх переговорів делегація НАК «Нафтогаз України» явно не висловила бажання розглянути поставлені туркменською стороною конкретні питання. Натомість були спроби внести плутанину в розрахунки щодо заборгованості за поставлене паливо, повідомляє агенція.
Як відомо, у жовтні 2005 року Україна й Туркменістан підписали протокол «Про проведення розрахунків за поставки до України туркменського природного газу». Наприкінці грудня Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров заявив, що в першому кварталі 2006 року Україна погасить залишок боргу перед Туркменістаном, що накопичився, починаючи з 1994 року.
також у паперовій версії читайте:
  • ...А У КРИМУ ВЖЕ ПОЧАЛОСЯ
  • ПОСУХА. МОРОЗИ. ЩЕ Й ПОВІНЬ?..
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • НАЦРАДУ ДОСІ ОЧИЩАЮТЬ ВІД РТУТІ
  • ПОБИТО АГІТАТОРА «НАШОЇ УКРАЇНИ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».