Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
МОЖЛИВА ЕКОНОМІЧНА КРИЗА?
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, «що в Україні зараз стагнація, яка загрожує перерости в економічну кризу». Про це він заявив під час телеефіру в запорізькій телерадіокомпанії «ТРК «22 канал».

Спікер сказав, що за минулий рік ми маємо зростання української економіки на 2,4 відсотка, а, якщо вірити офіційній статистиці, реальна заробітна плата зросла на 20 відсотків, тобто є величезна диспропорція. Він також заявив, що існує реальна загроза того, що Україна «упаде у боргову яму, оскільки імпорт у нас перевищує експорт. За останній рік експорт зріс на 5,5 відсотка, а імпорт збільшився майже на 25 відсотків». Литвин наголосив, що нинішнього року ще є можливість перекрити витрати за рахунок того, що золотовалютні запаси Національного банку України було збільшено. «Що робити наступного року? Ми маємо нині думати, як забезпечити фінансово-економічну ситуацію в країні й припинити падіння економічного розвитку»,— наголосив він.
Спікер також заявив, що наша зовнішня політика має бути спрямована на розв'язання внутрішніх завдань. Голова ВР вважає, що відносини з Росією мають бути прозорими, прагматичними і рівноправними, оскільки 25 відсотків українського експорту йде в Росію. «Ми постачаємо туди продукцію машинобудування на два мільярди 200 мільйонів гривень. Скажіть, хто її купить, як не Росія?».
На завершення Володимир Литвин сказав, що не треба особисті плани того чи іншого політика видавати за державні інтереси. «Ми спочатку маємо впорядкувати країну й показати на власному прикладі, що у нас високі стандарти демократії, а не навчати демократії інших»,— зазначив він.
також у паперовій версії читайте:
  • МАТИ ГЕОРГІЯ ШУКАТИМЕ ПРАВДИ В ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СУДІ
  • ШИКУЙСЬ!
  • ЦВК СКАСУВАЛА РЕЄСТРАЦІЮ ДВОХ КАНДИДАТІВ
  • Є РИНКОВИЙ СТАТУС
  • ПЕРЕДВИБОРНА СИТУАЦІЯ ЗА МАРЧУКОМ
  • НАЙПЕРШЕ — ІНТЕРЕСИ УКРАЇНИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».