Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗАВЕРШИЛАСЯ ЗУСТРІЧ МІНІСТРІВ ФІНАНСІВ «ВЕЛИКОЇ ВІСІМКИ»
У Москві завершилася зустріч міністрів фінансів «великої вісімки». У готелі «Національ» вони обговорили проблеми світової економіки, ситуацію в енергетичній галузі та подальшу боротьбу з інфекційними захворюваннями. Крім того, міністри торкнулися теми протидії фінансуванню тероризму й «відмиванню» коштів, отриманих незаконним шляхом. В ухваленому за підсумками зустрічі спільному комюніке високопосадовці прогнозують збереження у 2006 році високих темпів зростання світової економіки.

Вони погодилися з тим, що потрібен подальший прогрес у здійсненні заходів у сфері економічної політики, які б сприяли поступовому вирівнюванню глобальних дисбалансів і стійкому зростанню економіки світу. Міністрів «великої вісімки» прийняв президент Росії Володимир Путін.
Світова преса вже оцінила наслідки зустрічі представників цієї організації в Росії. Як пишуть більшість медіа, попри бажання Москви всі важливі питання й досі вирішують у колі «великої сімки». «Попри головування, РФ досі не стала повноправним членом цього елітарного світового клубу. А участь представника Росії в нараді міністрів фінансів — радше виняток». До того ж Москва досі не інтегрована на рівні міністрів — проти цього заперечують Сполучені Штати й Велика Британія. Країні також закидають і те, що її слабка валюта — рубль не має жодного значення у світовій валютній системі. Крім того, росіяни й досі ходять у боржниках Паризького клубу кредиторів.
Питання українсько-російського газового конфлікту також було темою для обговорення міністрів фінансів «великої вісімки». Укладення нового контракту з українською стороною зробило поставки російського газу в Європу незалежними від постачання в Україну. Про це заявив міністр фінансів Росії Олексій Кудрін. Міністрів розвинутих країн світу цікавило, хто винен у збоях з постачанням газу до Європи. Російський міністр заявив: це сталося через Україну. Мовляв, вона несанкціоновано відібрала 35 мільйонів кубометрів російського газу. А коли «Газпром» був змушений збільшити експортні поставки на стільки ж, Україна відібрала й це. Проте Кудрін колег заспокоїв — попередній контракт уже розділено на дві частини, й тепер поставки до Європи не залежатимуть від експорту Україні. На думку Росії, газовий конфлікт з Києвом — зайве підтвердження важливості енергетичної безпеки.
Загалом же зустріч міністрів фінансів «вісімки» стала дипломатичним тріумфом росіян. Москва стала фінансовою столицею світу — радіє офіційна преса. Остаточна трансформація «великої сімки» у «велику вісімку» має завершитися лише цього року. І це, за словами російського президента — стратегічний напрям розвитку країни.
також у паперовій версії читайте:
  • «ПТАШИНИЙ ГРИП» ВЖЕ В СЛОВЕНІЇ ТА ІТАЛІЇ
  • ЖИТТЯ ШАРОНА ПОЗА НЕБЕЗПЕКОЮ
  • США БОМБАРДУВАТИМУТЬ ІРАН?
  • СКАНДАЛ: ВОЯКИ З БРИТАНІЇ Б'ЮТЬ ІРАКСЬКИХ ПІДЛІТКІВ
  • З'ЯВЛЯТЬСЯ СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ ЄВРОПИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».