Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ГІРШОГО СТАНУ, НІЖ У ЖКГ,— НЕМАЄ НІДЕ
Верховна Рада заслухала звіт Кабінету Міністрів про роботу в галузі житлово-комунального господарства. Як зазначив міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Павло Качур, жодна інша галузь не перебуває в такому жахливому стані, як ЖКГ.

Про це свідчить низка фактів: інфраструктура галузі характеризується високим рівнем зношення основних фондів, натомість — низьким рівнем забезпечення приладами обліку, втратами теплової енергії й питної води. За його словами, причинами цього є те, що переважну частину житла в Україні збудовано до 70-х років минулого сторіччя і близько 3,9 відсотка багатоквартирних будинків комунальної власності є старими та аварійними.
Міністр вважає: причиною ситуації, що склалась у житлово-комунальному господарстві, є також високий рівень заборгованості населення з оплати житлово-комунальних послуг. Зокрема, станом на кінець минулого року вона становила 6,4 мільярда гривень. Павло Качур висловив переконання, що «багаті мають платити повну вартість за житлово-комунальні послуги. Повинні бути чесні правила». Він запропонував скасувати будь-які пільги для людей, котрі мають змогу оплачувати житлово-комунальні послуги.
Лише спільними зусиллями уряду, Верховної Ради, Президента України, центральної та місцевої виконавчих влад, громадськості можна подолати кризові явища у ЖКГ, зазначив міністр.
Він повідомив, що діяльність міністерства на наступні роки буде зосереджено на реалізації «ефективної енергозберігаючої політики у житлово-комунальному господарстві, зокрема, забезпеченні економії споживання природного газу не менш як на 15–20 відсотків».

НЕЗАБАРОМ — ПРЕМ'ЄРА ВІТЧИЗНЯНОГО ТРИЛЕРА
Українська кінопрокатна компанія «Артхаус Трафік» закінчує роботу над вітчизняним трилером «Штольня», повідомив директор, продюсер компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов на прес-конференції. За його словами, бюджет фільму становить близько чотирьох мільйонів гривень. Переважно — це внески приватних інвесторів.
Фільм розповідає про п’ятьох студентів, які під час археологічної практики знаходять печеру, гублять план штольні й потрапляють у підземелля, з якого, за словами продюсера, не всі виберуться живими.

Режисер стрічки Любомир Кобильчук наголосив: фільм — не для людей зі слабкими нервами, оскільки взірцем для зйомок стали японські фільми жахів, після яких «страшно ручку взяти до рук». На його переконання, картина триматиме глядача у великому напруженні. Зйомки проводились на околиці Києва у печерах, перетворених за часів Другої світової війни на військовий дот. Ці печери знаходяться на глибині 15 метрів під землею і мають три рівні, що розгалужуються на лабіринти, в яких губляться головні герої. Продюсер зазначив: декорації у фільмі практично відсутні, є лише реальність. Головні ролі зіграли непрофесійні актори, котрих добирали на конкурсних засадах.
Фільм знято українською мовою. «Ми намагались «втекти» від літературної мови, присутня лише «жива розмовна мова»,— сказав пан Іванов.
Він повідомив, що Міністерство культури України, якому у 2005 році держбюджет виділив 50 мільйонів гривень на підтримку виробництва вітчизняного кіно, у фінансуванні «Штольні» відмовив. «Навіть коли ми попросили 800 тисяч гривень на завершення фільму, отримали усну відмову»,— зауважив директор «Артхаус Трафік».
Стрічка, зйомки якої тривали 40 днів минулого літа, вийде у прокат у квітні цього року, повідомив Іванов. Він сподівається, що це стане поштовхом до розвитку українського кіно.
За мотивами фільму компанія «Артхаус Трафік» планує розробити гру для мобільних телефонів, комп'ютерну гру й випустити саунд-трек.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • «РІВНЕ» ЛЕДЬ НЕ ПОТОНУЛО
  • АЛЧЕВСЬК МАЙЖЕ ВІДІГРІЛИ
  • ПІДЗЕМНІ ГАЗОСХОВИЩА НЕ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ НАЛЕЖНО
  • САМОПОЖЕРТВУ НАГОРОДЖУЮТЬ БОГ І ЛЮДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».