Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КАБМІН УСТАНОВИВ ГРАНИЧНУ ЦІНУ НА ГАЗ
Кабінет Міністрів України встановив граничну ціну на газ для всіх споживачів у 110 доларів за тисячу кубометрів.
Про це повідомив журналістам міністр економіки України Арсеній Яценюк: «Ми встановили терміном на п'ять років граничну ціну для всіх споживачів».

Міністр зазначив, що для деяких категорій споживачів ціну на газ визначатиме Національна комісія регулювання енергетики, але цифра не може перевищувати граничної, встановленої урядом.
Яценюк уточнив: 110 доларів не включають ПДВ і вартість транспортування газу.
Згідно з пояснювальною запискою до постанови, ціну обчислено виходячи з таких чинників: вартість газу на кордоні Україна— Росія — 95 доларів за тисячу кубометрів, умовні витрати, пов'язані із закупівлею газу (придбання валюти, створення страхового запасу газу, оренда підземних сховищ) і рентабельності у 10%, або 10 доларів на тисячу кубометрів. «Рівень рентабельності — ухвалений для підприємств із постачання газу в розмірі 10%, запропоновано виходячи із рентабельності, яка склалася в економіці України за останні два роки: від 8,7 до 10%»,— зазначається у документі.
Наголошується також, що протягом останніх двох років ціна на газ для промислових виробників збільшувалась у дев'ять разів, або на 18% протягом 2004 року, на 16% — протягом 2005-го, а з 1 січня 2006 року ще на 11% — до 84 доларів за тисячу кубометрів. Зазначається, що встановлення на п'ять років стабільної ціни на природний газ на рівні 110 доларів дасть змогу підприємствам спланувати роботу на майбутнє та акумулювати частину своїх коштів з метою їхнього використання на оновлення основних фондів й модернізацію.

АЖІОТАЖ НА ХЛІБНО-ЦУКРОВОМУ РИНКУ СТВОРЕНО ШТУЧНО?
Нагнітання ситуації на ринку хліба та цукру створюється штучно й не має під собою реальних економічних підстав, заявив голова Держкомрезерву України Богдан Федорчук.

За словами голови комітету, певним зацікавленим бізнес-структурам вигідно створювати ажіотаж на ринку, аби підготувати ґрунт для наступного підвищення цін. Ситуація «підігрівається» всіма доступними засобами: від необґрунтованих заяв про дефіцит зерна та цукру до притримування цих продуктів для створення штучного дефіциту.
«Потрібно розуміти, що зерно, цукор та інші стратегічні запаси зберігаються не лише в Держрезерві, а й на складах інших організацій. Ці структури мають досить великий вплив і використовують його, щоб створити в суспільстві вигідну для себе ситуацію»,— зазначив пан Федорчук.
У свою чергу, Держкомрезерв, Аграрний фонд, ДАК «Хліб України» й інші зберігачі державних запасів зерна, цукру та інших товарів, мають достатньо можливостей, щоб впливати на ситуацію і в разі необхідності здійснювати інтервенції на ринку, аби зберегти стабільні ціни.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОТРІБНІ КОШТИ ДЛЯ РЯТУВАЛЬНОЇ ЕКСПЕДИЦІЇ
  • УБИВСТВО ЖУРНАЛІСТА — «ОПЕРАТИВНА РОБОТА»?
  • ЯК ДОПОМОГТИ ВІТАЛІЮ?
  • «СТАВ НА ЛИЖІ. ОТЯМИВСЯ — ГІПС»
  • ПРО «ПТАШИНИЙ ГРИП» — ДЛЯ ШКОЛЯРІВ
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».