Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗА ПРОЦЕС УСИНОВЛЕННЯ ВІДПОВІДАТИМУТЬ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ
До травня цього року в Україні буде створено державний Департамент з усиновлення та захисту прав дитини. Як повідомив на прес-конференції міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, новий урядовий орган у складі його відомства замінить Центр усиновлення дітей при Міністерстві освіти і науки України.

Зважаючи на те, що в нашій країні пріоритетним є національне усиновлення, зазначив міністр, то згідно зі змінами в Сімейному кодексі, на місцевому рівні повноваження з цих питань також перейдуть від органів освіти до служб у справах неповнолітніх. Цей процес має закінчитися до 4 квітня. З 4 квітня, повідомив він, служби у справах неповнолітніх усіх рівнів розпочнуть у повному обсязі безпосереднє ведення справ щодо усиновлення дітей, забезпечення їх опіки та піклування, влаштування до дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей.
За словами Юрія Павленка, найголовнішим завданням нового Департаменту буде об'єднання всіх функцій щодо захисту прав дитини, які досі «були розкидані між сімома органами виконавчої влади». «Відповідальність за усиновлення дітей повною мірою нестимуть люди у статусі держслужбовців, що покладає додаткову відповідальність на їхню роботу»,— сказав він.

ЩЕПЛЕННЯ «З МОДИ» НЕ ВИХОДИТЬ
Міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко затвердив новий календар профілактичних щеплень в Україні.
До нього входять чотири розділи: щеплення за віком, за станом здоров'я, ті, що проводяться за епідемічними показаннями, рекомендовані щеплення.

У попередньому календарі було передбачено щеплення за віком проти дев'яти інфекцій: туберкульоз, поліомієліт, кашлюк, дифтерія, правець, кір, паротит, краснуха, гепатит В. Із нинішнього року додається вакцинація проти гемофільної інфекції. Цей захід включено в усі національні календарі країн ЄС. Упровадження такої вакцинації дасть змогу значно зменшити захворюваність на гнійні менінгіти і пневмонії, найперше дітей до п'яти років.
Коментуючи новий календар, міністр зазначив: «найкращий шлях зниження захворюваності на інфекції, для яких існують засоби специфічної профілактики,— досягнення високого рівня специфічного імунітету завдяки використанню високоякісних вакцин». За словами Поляченка, щороку вакцини рятують життя трьом мільйонам дітей. Кількість інфекцій, проти яких вдається розробити вакцини, постійно зростає. Витрати на вакцинацію майже в десять разів менші, ніж на лікування. Міністр повідомив, що в бюджеті-2006 передбачено збільшення фінансування програми імунопрофілактики.
також у паперовій версії читайте:
  • П’ЯТЕРО СПЕЛЕОЛОГІВ ВРЯТУВАЛОСЯ
  • КРИМ: ЗА КОМУНАЛЬНІ АВАРІЇ ПОСАДОВЦІ ВІДПОВІДАТИМУТЬ
  • «ПТАШИНИЙ ГРИП» КУРЯТИНІ НЕ ЗАВАДИТЬ?
  • ЩОБ ТЕПЛО «НЕ ВТЕКЛО»
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • НАТО В УКРАЇНІ. НА ТИЖДЕНЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».