Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
САЖОТРУС — ПОТРІБНА ПРОФЕСІЯ

Шістнадцятеро чернівецьких пічників-сажотрусів працює нині у виробничо-споживчому товаристві «Житловик» (понад чверть століття це підприємство очолював Юрій Медвєдєв, естафету прийняв Василь Тимофєєв), чи не єдиному у своєму роді в Україні, повідомляє з Чернівців кореспондент Укрінформу. Вірні товариші й надійне спорядження — запорука, що трагедій не станеться, а до людей (часом тварин і птахів) надійде кваліфікована допомога. Тому й справді доброю є прикмета — побачити сажотруса перед Різдвом. Ще краще — перед початком опалювального сезону.
Цікаво, що першу ліцензію на подібну діяльність видали у Чернівцях ще у 80-х роках ХVІІІ століття, тобто сажотруси з'явились у місті раніше, ніж, наприклад, водогін.
В Австрійській імперії (колись місто входило до її складу), аби підняти престиж цієї нелегкої професії, найкращих спеціалістів нагороджували графськими почестями, розповів Юрій Медвєдєв. А Чернівецька артіль сажотрусів славилась міцними корпоративними традиціями й високого класу майстрами.
Належно шанують представників цієї професії й нині — вони гордо беруть участь у парадах комунальних служб міста, а торік чернівецька «команда» сажотрусів була заслужено визнана найкращою в Україні.


Є ПРО ЩО РОЗПОВІСТИ
Актриса Дженніфер Еністон вирішила спробувати себе у літературі. Як матеріал для першої книги, колишня зірка серіалу «Друзі» вибрала історію свого шлюбу і розлучення з Бредом Піттом.
З чуток, коли Еністон була у шлюбі з Піттом, вона педантично записувала події кожного дня, тому зараз їй не буде складно відновити минуле і розповісти всю правду про сімейне життя. Можливо, Дженніфер розглядає свою майбутню книгу як помсту Бреду, котрий залишив її задля Анджеліни Джолі.
Супермоделі Кейт Мосс є також про що розповісти. Наприкінці минулого року вона завершила написання автобіографії, повідомляє m1stereo.tv. Однак через скандальний зміст книгу поки не надруковано.
Автобіографія Кейт не обійшлась без опису бурхливих подій, що сталися з нею торік. У вересні 2005 р. тридцятидворічну супермодель помітили під час вживання наркотиків. Після того, як британська газета Daily Mirror опублікувала скандальні фото манекенниці, вона втратила контракти з багатьма модними брендами. Кейт було відправлено до аризонської реабілітаційної клініки, де модель пройшла курс лікування. Мосс завершує книгу відвертим каяттям за скоєне.
Після укладення контракту видавництво виплатило їй гонорар у розмірі майже двох мільйонів доларів.

ЗАЙМЕТЬСЯ ПРОБЛЕМАМИ ЖІНОК
Ніколь Кідман призначено послом доброї волі ООН. Виступаючи у нью-йоркській штаб-квартирі організації, актриса заявила, що зробить усе можливе для ЮНІФЕМ — підрозділу ООН, що займається проблемами жінок, повідомляє Інтернет-газета «Оглядач» із посиланням на km.ru.
Кідман розповіла, що зацікавилась роботою ЮНІФЕМ, коли працювала над фільмом «Перекладачка». Нині, ставши представником цієї організації, вона обіцяє зосередитись на запобіганні злочинам проти жінок, дискримінації за статевою ознакою і вирішенні інших проблем, з якими зіштовхуються представниці прекрасної статі у всьому світі.
38-літня актриса, котра вже була послом доброї волі ЮНІСЕФ (підрозділ ООН, який займається проблемами дітей), запевняє, що приділятиме максимум уваги суспільно-політичній роботі.
У найближчих планах Кідман — поїздки до Судану, Демократичної Республіки Конго, Ліберії, Афганістану і Камбоджі.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».