Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КАТАСТРОФА В ЄГИПТІ: ПОДРОБИЦІ
Причина катастрофи єгипетського порома «Ас-Салям-98» біля червономорського порту Сафага на півдні Єгипту — пожежа. Займання одного з двигунів сталося, коли судно було за 42 кілометри від саудівського порту Дуба, звідки воно прямувало в Сафагу. Капітан порома італійського виробництва, який відслужив уже 35 років, Сейїд Омар ухвалив рішення повернутися до саудівських берегів, однак не зміг зробити цього через сильний вітер, який «протягнув» корабель ще на 180 кілометрів у бік Сафаги.

Потім «Ас-Салям-98» затонув. Ніякого сигналу про допомогу судно не надсилало, однак, за деякими повідомленнями, інший єгипетський пором «Сейнт-Катрін», все-таки зафіксував SOS.
За свідченнями пасажирів, які врятувалися, поломка двигуна спричинила пожежу приблизно за дві години після відплиття з Дуби. Полум'я перекинулося на одну з вантажівок на борту судна, а екіпаж через нескоординовані дії не зміг перешкодити поширенню вогню. Компанія «Салям Меритайм Транспорт», якій належав пором, поки що не підтверджує цієї версії.
Рятувальники витягли з води живими близько 460 осіб з більш ніж 1400 пасажирів. Виявлено тіла 195 загиблих. Інші 700 пасажирів вважаються зниклими безвісти.
Преса вже звинуватила судновласника та уряд у службовій недбалості щодо організації рятувальних робіт. Міністр транспорту Мохамед Мансур дізнався про надзвичайну подію лише через дев'ять годин після катастрофи. Інше звинувачення, висунуте проти міністерства транспорту,— ігнорування рівня зношеності парку морського транспорту. Сигнал про лихо, відправлений у порт Сафага, до якого прямувало судно, не був почутий, оскільки працівників рятувальних служб не було на роботі.
Днями президент країни Хосні Мубарак, який пильно стежить за пошуково-рятувальними роботами, відвідав потерпілих в одній з лікарень курорту Хургада. За його розпорядженням, сім'ям загиблих виплатять по 30 тисяч єгипетських фунтів (близько 5,2 тисячі доларів США), а тим, хто врятувався,— по 15 тисяч фунтів.
також у паперовій версії читайте:
  • СВІТ ЗАСУДИВ ПОГРОМИ В ЛІВАНІ
  • СУТИЧКИ У ФРАНЦІЇ
  • БРАЗИЛІЯ: У ТИСНЯВІ ЗАГИНУЛИ ЛЮДИ
  • УКРАЇНА «ВІДБИРАЄ» ГАЗ У ЄВРОПИ?
  • ТРАГЕДІЯ НА ФІЛІППІНАХ
  • НОВІ ПРАВИЛА ПЕРЕБУВАННЯ В БІЛОРУСІ
  • «ПТАШИНИЙ ГРИП» ВЖЕ В БОЛГАРІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».