Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БІАТЛОНІСТИ ВЖЕ В ТУРИНІ
Першими українськими «ластівками» в олімпійському селищі стали біатлоністи. Саме «біатлоністи»: жіноча збірна стартує на трасах Чезани-Сан-Сікаріо пізніше, тому й приєднається сьогодні до чоловіків. Олександр Біланенко, Руслан Лисенко, Андрій Дериземля, В'ячеслав Деркач і Олексій Коробейников уже випробовують олімпійську трасу. За словами «короля біатлону» норвежця Уле-Ейнара Бйорндалена, вона дуже вузька і вимагає від спортсмена чимало вміння. «Та це для нас не проблема,— це одна з найкращих трас, які я будь-коли бачив»,— стверджує чемпіон Олімпіади в Солт-Лейк-Сіті.

Головний тренер нашої збірної Євген Колупаєв розповів про ситуацію в команді: «Дісталися Турина нормально, оселилися на новому місці. У перший день перебування (2 лютого) ми дали хлопцям вихідний. 3 і 4 лютого — звичайні тренування, а на неділю заплановано контрольне тренування, безпосереднє моделювання змагальних ситуацій. Крім нашої команди, в Турині я бачив біатлоністів Росії, Болгарії, Швеції, Словаччини».
Ті з нашого квінтету, хто буде готовий найкраще, уже 11 лютого, наступного дня після урочистої церемонії відкриття Ігор ХХ зимової Олімпіади о чотирнадцятій годині за київським часом вийдуть на старт, тож туринську церемонію побачать тільки на екранах телевізорів. Індивідуальна гонка вимагає від спортсмена витрива-
лості й влучності — двадцятикілометрова дистанція є найдовшою у сучасному біатлоні, а ціна похибки на вогневому рубежі — це не додаткові 150 метрів штрафного кола (які забирають у біатлоніста приблизно 25 секунд), а повноцінна хвилина. Тому можна припустити, що старт на класичнй дистанції, з якої, власне, і розпочинався біатлон як вид спорту, тренерський штаб збірної України довірить найстабільнішим вітчизняним стрільцям — Олександрові Біланенку і Русланові Лисенку.
Жінки вийдуть на старт індивідуальної гонки (довжина траси — 15 кілометрів) у понеділок, 13 лютого. До складу нашої команди входитимуть Олена Петрова, Оксана Хвостенко, Лілія Єфремова, Ірина Тананайко і Валентина Семеренко.
20-річна Валентина — дебютантка Олімпійських ігор, котра, попри свою молодість, результатами переконала тренерів, що заслуговує на поїздку до Турина. За перипетіями змагань спостерігатиме ветеран української жіночої збірної Ніна Лемеш.
Віта Семеренко, на відміну від сестри-близнючки, Олімпіади чекатиме ще чотири роки. Вона разом із ровесницями брала участь в молодіжному чемпіонаті світу, який напередодні фінішував у американському містечку Преск'ю-Айл. У скарбничці української команди на заокеанських змаганнях з'явилась тільки одна медаль. В індивідуальній гонці на 10 кілометрів третьою фінішувала 19-річна Олена Підрушна. Серед хлопців найкращий результат у десятикілометровій гонці переслідування показав 18-річний Віталій Киличицький.
І все ж головна увага зараз зосереджена на тому, що робиться в Турині й навколишніх містечках. Здається, примхливій пані погоді байдуже, що невдовзі стартують головні зимові змагання чотириріччя. Найближчими днями синоптики обіцяють в олімпійській столиці плюсові температури. Протягом тижня потеплішає ще, а прогноз на 7 лютого передбачає у Турині температуру повітря плюс десять–дванадцять градусів за Цельсієм. Щоправда, в самому Турині відбуватимуться лише змагання з фігурного катання, хокею, ковзанярського спорту — арени розташовано в закритих приміщеннях. На лижних і гірськолижних трасах організатори гарантують наявність снігу. Днями навіть довелося попросити про допомогу італійську армію, щоб розчистити від снігу трибуни арени в Сестрієрі, де відбуватимуться змагання з гірськолижного спорту.
також у паперовій версії читайте:
  • НА «ВІТЕБСЬК» ВИСТАЧИЛО КЛАСУ
  • ТРІУМФАЛЬНЕ ПОВЕРНЕННЯ?
  • МІЖСЕЗОННЯ ФІНІШУЄ
  • АРБІТРА НЕ ПЕРЕКОНАВ
  • П'ЯТЬ «БАРАНОК» І ОДНА ПЕРЕМОГА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».