Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ТАК ХТО Ж «ЗАЛІЗ» У СЕРВЕР ЦВК?
Кримінальну справу про втручання в роботу сервера Центрвиборчкому під час президентських виборів 2004 року направлено до Генеральної прокуратури України. Про це йдеться в спільному повідомленні прес-центру СБУ і Департаменту зв’язків з громадськістю МВС України.

Кримінальну справу про втручання в роботу системи було порушено Службою безпеки 3 грудня 2004 року.
Через те, що під час досудового слідства було зібрано докази, які підтверджують, що до скоєння злочину причетні особи, посади яких віднесені до I–III категорій державних службовців, справа 7 квітня 2005 року, за вимогами Кримінально-процесуального кодексу України, також була направлена до Генпрокуратури.
Нагадаємо передісторію: 2 грудня 2004 року у Верховному Суді України, що розглядав скаргу Віктора Ющенка на рішення Центральної виборчої комісії про оголошення Віктора Януковича Президентом України, зачитали заяву Галини Мадрусової — керівника підприємства «Проком», яке обслуговує електронну аналітичну систему «Вибори» у ЦВК. Керівник підприємства стверджувала: під час першого і другого турів виборів система поводилася нетипово, працювала зі збоями й затримками, що може свідчити про зовнішнє втручання в неї сторонніх осіб.
31 березня минулого року тодішній голова СБУ Олександр Турчинов заявив, що Служба безпеки встановила осіб, причетних до створення так званого транзитного сервера Центральної виборчої комісії. Це дало змогу маніпулювати результатами голосування під час президентських виборів-2004.

МОРОЗИ ЗНИЩУЮТЬ ШЕДЕВРИ
Холоди і відсутність опалення можуть знищити безцінні експонати львівського Національного музею. Якщо холоди триватимуть, унікальні полотна живопису можуть розтягнутися і обвиснути, а старовинні ікони — набрати вологи.

Про це заявив директор Національного музею Львова Ігор Кожан.
Він наголосив: «Зазвичай в наших залах температура взимку знижується до 10–12 градусів вище нуля, але зараз вона становить 6–8. Я, до речі, особисто приніс свій обігрівач. Завдяки цьому фонд рукописів, церковних грамот, а також Євангеліє XIII сторіччя будуть у повній цілості».
За його словами, реставратори ретельно стежать за полотнами, над якими нависла небезпека.
«Взяти, наприклад, європейську графіку того ж Дюрера. Це робота художника світового значення! А ікони Святого Дмитра, Святого Миколи, Богородиці, виконані західноукраїнською Перемишльською школою! Їхні лики написані на деревині, тому при пересушуванні повітря вони можуть розсипатися»,— заявив Кожан.
Синоптики поки не дуже радують музейників — нічна температура у Львові ще кілька днів триматиметься на рівні мінус 17–19 градусів.
також у паперовій версії читайте:
  • ДОМЕННЕ ВИРОБНИЦТВО НЕ ЗУПИНИТЬСЯ
  • СПРАВА ТАКИ — НЕ «ТРУБА»!
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • КИЇВ: ВИБУХ НА ОБОЛОНІ
  • СЕРЙОЗНІ НАСЛІДКИ АВАРІЇ В АЛЧЕВСЬКУ
  • ПІДПРИЄМЦІ ГОТУЮТЬСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ ПРОТЕСТУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».