Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ГРАЮТЬ УСІ! КРІМ УКРАЇНИ...
Поки футболісти збірної України проводять зимові тренувальні збори у своїх клубах, суперники нашої національної команди набувають ігрової практики — іспанці виступають у Прімері, аравійці проводять матчі з європейськими збірними, а тунісці в Єгипті захищають титул чемпіонів Африки. Головний тренер «синьо-жовтих» Олег Блохін тим часом повідомив, що національна команда неодмінно збереться наприкінці лютого, а 1 березня проведе контрольний поєдинок, хоча б і просто «двосторонку». З іноземним опонентом поки певності немає. Китайці відмовились грати в перший день весни, тепер говорять про спаринг із Азербайджаном. Які ж новини у конкурентів?

Іспанія
Головний тренер збірної Іспанії Луїс Арагонес сказав, що його задовольняє динаміка відновлювального процесу травмованих лідерів команди. «З Раулем я бачився кілька днів тому, і він запевнив, що збірна може на нього розраховувати влітку,— сказав тренер.— Із Хаві я востаннє спілкувався телефоном. Він теж не сумнівається, що встигне одужати вчасно».
На запитання, чи не турбує його те, що з появою в мадридському «Реалі» бразильця Сисиньйо на лаві запасних у клубі може опинитись основний правий захисник іспанської збірної Мічел Сальгадо, Арагонес відповів: «Гадаю, цього не станеться. Сальгадо — боєць, не сумніваюсь, що він підійде до мундіалю в оптимальній формі». За словами наставника піренейців, графік підготовки команди до німецького форуму практично зверстано. 1 березня іспанці чекають у гості збірну Кот-д'Івуару, безпосередньо перед чемпіонатом світу — росіян і ще одну збірну (кандидатур три — Марокко, Єгипет, Хорватія), 7 червня в Австрії зустріччю зі словенцями завершать цикл підопічні Арагонеса.
Як повідомило керівництво іспанської футбольної федерації, заключний спаринг на рідній землі (опонент ще точно невідомий) «червоно-жовті» проведуть 3 червня в Ельче. Тамтешній стадіон «Мартинес Валеро» вже приймав ігри «селесьйон» (так іспанською називається збірна). У вересні 2003-го тут грала... команда України.

Туніс
Чинні чемпіони Чорного континенту гарантували собі місце у чвертьфіналі нинішнього розіграшу Кубка африканських націй. Збірна Тунісу спершу переграла команду Замбії (4:1), а згодом виграла і в команди Південно-Африканської Республіки (2:0). В останньому турі групового турніру підопічні Роже Лемерра у протистоянні з гвінейцями (які також мають дві перемоги) з'ясують, яка з команд посяде перше місце. Тунісців влаштує і нічия, бо команди пропустили однакову кількість м'ячів, а забили наші майбутні суперники на два голи більше.
Головним «винуватцем» є натуралізований бразилець Дос Сантос. У першому матчі цей форвард відзначився хет-триком, у ворота команди Південної Африки забив одного разу. Матч, у якому вітчизняні вболівальники сподівалися побачити справжній рівень опонента, показовим не вийшов.
По-перше, зустріч відбувалась за несприятливих погодних умов — холодне арктичне повітря, яке заморозило Україну, в Єгипті спричинило потужні зливи. По-друге, команда Південної Африки нині не може бути «лакмусовим папірцем». Навіть щільні потоки води не приховали різниці в класі. Минула половина першого тайму, і тунісці забивають перший гол — Дос Сантос відгукується на майстерну флангову передачу. Та арбітри скасовують взяття воріт, побачивши офсайд, якого насправді й близько не було. За хвилину команда Роже Лемерра пропускає швидку контратаку (мабуть, єдиний у матчі стовідсотковий шанс суперників), але форвард південноафриканців обвідним ударом «відігрує» не тільки голкіпера Бумніжеля, а й ворота — від стійки м'яч виходить в аут.
Розплата настала на 33-й хвилині. Дос Сантос пробиває з-за меж штрафного майданчика, і воротар незграбно намагається парирувати удар. Від рук голкіпера м'яч опиняється в сітці. У другому таймі Бенашур встановлює остаточний рахунок — 2:0.

Саудівська Аравія
Команда, яку нещодавно очолив бразильський наставник Маркос Пакета, втретє поспіль зіграла внічию з європейською збірною. І поєдинок проти збірної Швеції, й матч з фінами, і зустріч з чинними чемпіонами Старого світу греками саудити завершили з рахунком 1:1.
Події в останній грі розвивалися так. Підопічні Отто Рехагеля мали ініціативу, пресингували з перших хвилин. Проте з нападом у греків були проблеми і в тріумфальному сезоні.
Незадовго до перерви господарі мали чудовий шанс відкрити рахунок, але голкіпер Нікополідис не дозволив їм цього зробити, він тричі врятував свою команду. Спочатку воротар парирував удар зі штрафного у виконанні Навафа Аль-Тем'ята, згодом відбив удари Абдуллатифа Аль-Ганнама і Яссера Аль-Кахтані, котрі намагалися добити м'яча.
Гості вийшли вперед у другому таймі: Загоракіс реалізував пенальті.
На 86-й хвилині, отримавши друге попередження, залишив поле півзахисник Карагуніс. Аравійці отримали шанс на порятунок. За хвилину до кінця основного часу Халед Азіз Аль-Такер наважився на удар метрів із двадцяти п'яти. Стефанос Коцоліс, який замінив основного воротаря, був безсилий.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • З ТРУДНОЩАМИ, АЛЕ БЕЗ СЕНСАЦІЙ
  • ПОРАЗКА НА СТАРТІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».