Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПІДПИСАННЯ ПАЛИВНОЇ УГОДИ ВІДКЛАДЕНО
Підписання тристоронньої угоди між НАК «Нафтогаз України», ВАТ «Газпром» і компанією «РосУкрЕнерго» про створення СП відкладено. Тривають консультації з «Газпромом». «Ми поки не виходимо на підписання угод»,— сказав Юрій Єхануров.

До статутного фонду спільного підприємства НАК «Нафтогаз України» і компанії «РосУкрЕнерго» сторони внесуть тільки гроші. Внесення майна не планується. Про це заявив журналістам міністр палива і енергетики Іван Плачков, коментуючи процес створення спільного підприємства з поставок газу в Україну. Триває робота з Антимонопольним комітетом на отримання дозволу на створення СП. На якому етапі вона нині, міністр не конкретизував.
До речі, посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін заявив, що підписання угоди відкладається не з вини російської сторони.
Як передає кореспондент УНІАН, він сказав: «Я знаю лише одне: з нашої, російської сторони, були підготовлені повністю до понеділка всі документи, всі матеріали в розрізі домовленостей, які були раніше. Тому чи то на прохання міністерства, чи то керівництва НАК «Нафтогаз України» підписання документів перенесли на середу, а ось чому й тоді не підписали, я навіть не знаю».

ДОБОВЕ ВИКОРИСТАННЯ ГАЗУ ДОСЯГЛО РЕКОРДУ
Незважаючи на значне зростання споживання природного газу в Україні, обмежень на його постачання населенню не буде. Про це заявив на засіданні уряду Прем'єр-міністр Юрій Єхануров. За його словами, за останні десять днів споживання населенням газу зросло у 1,5 раза. «Звичайно, не може бути і мови про обмеження постачання»,— сказав він.

Водночас глава уряду зазначив, якщо така погода утримається, треба буде домовлятися з усіма найбільшими промисловими споживачами газу про зменшення ними його використання аж до припинення основного виробництва.
Перший віце-прем'єр-міністр Станіслав Сташевський звернув увагу керівників міністерств, відомств, а також голів облдержадміністрацій до приведення споживання «блакитного палива» у відповідність до доведених раніше нормативних даних. З початку місяця збільшено відбирання газу зі спеціальних сховищ на 29 відсотків, а споживання всіма категоріями споживачів країни зросло більш як на 10 відсотків. Наразі добове використання досягло рекордного рівня — 427 мільйонів кубічних метрів.
також у паперовій версії читайте:
  • СЕКРЕТАРІ РНБО УКРАЇНИ І РОСІЇ — ПРОТИ «ХОЛОДНОЇ ВІЙНИ»
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ГІРКІ «ЖНИВА» МОРОЗІВ
  • КІР ТАКИ НЕ ЙДЕ ВІД НАС
  • «АВТОБУСІВ СМЕРТІ» ПОМЕНШАЄ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».