Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗИМА ПОВОДИТЬСЯ ЖОРСТОКО
У місті Кременчук Полтавської області сталося аварійне відключення електромережі в котельні № 176, через що зупинились насоси. Після відновлення електропостачання вони запрацювали на максимальну потужність, й тут виник гідравлічний удар: порвало труби та секції батарей у житлових будинках, школі й дитячому садку.

Без теплопостачання залишилося 14 багатоповерхових житлових будинків (близько чотирьох тисяч мешканців), школа та дитячий садок.
У неділю в Алчевську Луганської області на одній із мереж магістрального тепловоду прорвало трубу: без теплопостачання лишилось 337 багатоповерхівок (близько 60 тисяч мешканців), 13 дошкільних закладів і 7 загальноосвітніх шкіл.
Три особи постраждали через вибух балону в селі Берека Первомайського району Харківської області. Через відключення електроенергії в школі замерзли батареї. Для відновлення опалення ремонтники застосували газ «Маф», балон якого знаходився на вулиці. Із нез’ясованої причини він вибухнув, травмувавши директора школи і вчителя історії. Їм довелось ампутувати ноги. Третій потерпілий — голова селищної ради отримав легкі ушкодження.
У Вінниці протягом 20–22 січня через сильні морози одна особа померла та десять шпиталізовано з обмороженням кінцівок. До лікарень звернулися близько 35 осіб зі скаргами на обмороження. На думку лікарів, у переважній більшості випадків обмороження люди отримали через те, що були вдягнені в легкий одяг, який не відповідав погодним умовам.
У Житомирській області у вихідні від переохолодження загинули три особи, десять — обморозили пальці рук та ніг.
У Харківській області від переохолодження померло три особи, 38 постраждалих шпиталізовано.
У Черкаській області у вихідні від морозу загинуло троє осіб.
Сумний рекорд тримає Херсонська область — від переохолодження тут померло семеро. Тільки двоє загиблих, найімовірніше, були особами без певного місця проживання. Решту замерзлих було знайдено у власних будинках.

«ГАЗОВА УГОДА» — НЕОДНОЗНАЧНА
Як відомо, запланований на 21 січня візит делегації російського «Газпрому», під час якого планувалось підписання угод Москви і Києва щодо палива, перенесено на завтра. Тим часом «газову війну» між двома державами обговорюють у світі. Будь-якому урядові України рано чи пізно довелося б зіштовхнутись з проблемою перегляду цін на газ. Про це йшлось на брифінгу американських політологів на тему «Російсько-український газовий конфлікт — дилема для європейської енергетичної безпеки»

Американські політологи давали, принаймні, неоднозначні оцінки останньої угоди між Україною та Росією. Експерти зійшлися на тому, що для російської сторони така угода була справді вигідною, бо допомогла їй у досягненні «геополітичних цілей». Президентові України, на думку політологів, угода також була конче потрібною, аби перед виборами не давати зайвого приводу для народних хвилювань.
Пролунала також думка про те, що впливовим у цій справі є політичний чинник. Зокрема, на зустрічі неодноразово наголошувалось, що слід з’ясувати, які сили насправді стоять за компанією «РосУкрЕнерго».
Політологи підкреслювали, що Україна мусила відстоювати власні інтереси на законодавчій базі, що існувала до підписання нових домовленостей в газовій сфері. За теперішньої ж ситуації, в разі відходу української сторони від умов договору, вона розглядатиметься міжнародною спільнотою як порушник. До того ж, за поновлення суперечок із цього приводу з Москвою, що можуть призвести до перебоїв із поставками російського газу, юридичну відповідальність за це фактично буде нести Київ.
Питання ж співпраці України і Туркменістану щодо поставок туркменського газу і нових маршрутів його транспортування обговорювалися 22 січня в Москві під час зустрічі української делегації на чолі з міністром палива та енергетики Іваном Плачковим з Президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим.
У складі української делегації також був голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Івченко. З представниками «Газпрому» українська делегація не зустрічалася.
Україна і Туркменістан у грудні минулого року підписали контракт на поставку в 2006 році до України 40 мільярдів кубометрів туркменського природного газу.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • НІКОПОЛЬСЬКИЙ ФЕРОСПЛАВНИЙ ПОВЕРНУТО У ДЕРЖВЛАСНІСТЬ
  • СПРАВА ПРО ЗАГИБЕЛЬ ЧОРНОВОЛА ЗРУШИТЬ З МІСЦЯ?
  • ЗАТЕ БІГБОРДИ ОСВІТЛЕНІ...
  • ПІЛЬГИ ДЛЯ «ДІТЕЙ ВІЙНИ» ПОНОВЛЕНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».