Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ДЕНЬ ЗЛУКИ: ВАРТО ВИНЕСТИ УРОКИ З ІСТОРІЇ
Президент України Віктор Ющенко закликав політичну еліту до порозуміння задля стабільності й консолідації країни напередодні парламентських виборів. На цьому він наголосив у своєму виступі на урочистому зібранні з нагоди Дня соборності України, що відбулося в неділю у столичному Будинку вчителя.

Покоління українців готові були платити найвищу ціну, щоб бачити свою країну суверенною, в єдиній лінії державного кордону, зазначив Ющенко, запевнивши, що для нього як глави держави завжди будуть викликом теми федералізму і сепаратизму.
Він зауважив, що нині країні не вистачає політичної стабільності, яку деякі політичні сили навмисно «розхитують» напередодні виборів. «Шановні політики, вибори — це абсолютно рядова справа, причому не ваша, а виборців»,— сказав Президент, зазначивши, що обов'язок для політика в такий час — забезпечити стабільність країни.
Говорячи про нинішню політичну кризу в державі, Віктор Ющенко наголосив, що він не виставляє жодних ультиматумів народним депутатам, але прийде до парламенту лише тоді, коли політичний діалог дасть результат. За словами глави держави, йдеться про виконання низки пропозицій, які він обговорював з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином. «Це не їм потрібно, це нації потрібно, це їх обов'язок так зробити»,— сказав Президент.
Він підкреслив, що на вибори країна має йти з повноцінним урядом. На його думку, Україна як демократична та суверенна держава гідна мати свій Конституційний Суд і не боятися його тлумачень, зокрема щодо конституційності політреформи. «Якщо мова йде про чесну політичну реформу, кого ми боїмося?»,— сказав Президент.
Він також наголосив, що зробить все для забезпечення демократичних стандартів проведення виборів і не допустить використання політичними силами адмінресурсу, державних коштів, транспорту тощо.
Під час зібрання глава держави вручив державні нагороди групі представників культури, народного господарства, засобів масової інформації, громадськості, котрі зробили визначний внесок у зміцнення незалежності України. Поету та правозахиснику Василю Стусу (посмертно), вченому Ігорю Юхновському і співачці Ніні Матвієнко присвоєно звання «Герой України».
«Ми маємо продемонструвати суспільству, що для нас є цінності, вищі за передвиборні баталії. Давайте разом відзначимо День Злуки, дамо сигнал суспільству, що українці вміють робити уроки з власної історії»,— сказав Президент.
«Наш народ склав свій іспит на демократію. На жаль, його все ще не склала українська політична еліта, яка сьогодні витрачає час на чвари й передвиборні війни,— зазначив Ющенко.— Нашим політикам треба брати уроки відповідальності й коректності, навчитися нарешті жити з Україною в серці, а не думати найперше про себе в Україні».
Глава держави наголосив, що не дасть «жодного шансу жодній політичній силі дестабілізувати країну, використовувати релігійні, мовні чи ідеологічні розбіжності для розколу і розбрату під час виборчої кампанії». Президент також запевнив, що не допустить спекуляцій довкола теми сепаратизму чи федералізму.
«Мій народ пройшов випробування на міць і довів, що Україну вже ніколи не розлучити зі свободою, не роз'єднати в розбраті на «східняків» і «західняків». Київ — серце України, Захід — це її совість, а локомотивом України називають Південь і Схід, де зосереджено найбільші індустріальні гіганти»,— сказав Президент.
також у паперовій версії читайте:
  • РІЧНИЦЯ ІНАВГУРАЦІЇ: «ОДИН РІК —ЗАНАДТО МАЛО ЧАСУ, ЩОБ ПІДУМОВУВАТИ»
  • КОНСТИТУЦІЮ ВІДКОРИГУЮТЬ?
  • ДВА ТИЖНІ, ЯК НІЧ ПЕРЕД ІСПИТАМИ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».