Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СИМВОЛИ АНГЛІЙСЬКОЇ КУЛЬТУРИ

До символів англійської культури потрапила також язичницька кам'яна споруда Стоунхендж поблизу міста Солсбері, яку щороку відвідують тисячі туристів і прихильників стародавніх релігійних культів. А з сучасних монументальних творів мистецтва — скульптура «Ангел Півночі» заввишки 20 метрів і розмахом крил 54 метри, встановлена 1998 року на узвишші неподалік від міста Ньюкасла.
У переліку — дві книги, вже зазначена «Аліса» Люїса Керрола та Біблія короля Якова I (перший повний переклад Біблії англійською мовою, зроблений у 1604–1611 роках).
Портрет короля Генріха VIII, написаний у ХVІ ст. художником Гансом Гольбейном-молодшим, також увійшов до числа легендарних речей Англії за майстерне зображення рис обличчя знаменитого короля.
Згідно зі списком, найбільшою популярністю у англійців користуються також три транспортні засоби: військовий літак Spitfire, що прославився в роки Другої світової війни, легендарний червоний двоповерховий автобус «Рутмастер» із відкритим заднім майданчиком, що курсував вулицями Лондона з кінця 1950-х років до кінця 2005 року, і корабель SS Empire Windrush, на якому прибула до Великої Британії більшість вихідців із карибських колоній.
Із явищ масової культури до списку потрапили лялькове шоу Панч і Джуді, пісня «Єрусалим» на вірші поета Уїльяма Блейка і кубок англійської Футбольної Асоціації.


ВЕСІЛЛЯ У ДЕЛЬФІНАРІЇ
В Ізраїлі відбулося незвичне весілля: 41-річна мільйонерка Шарон Тендлер із Лондона вийшла заміж за 35-річного дельфіна Сінді, повідомляє Укрінформ із посиланням на Yedioth Ahronoth.
Тендлер познайомилась з дельфіном, який живе у вольєрі «Дельфіновий риф», 15 років тому, коли вперше приїхала в ізраїльське курортне містечко Ейлат. У них виникла взаємна симпатія, і відтоді Шарон почала навідуватися до Ейлата двічі-тричі на рік, аби провести час зі своїм новим другом.
Нещодавно жінка звернулася до дресирувальниці дельфіна Майї Зілбер з незвичайним проханням — «умовити» дельфіна одружитися з нею. Дресирувальницю це не збентежило, вона «поговорила» із Сінді, й той «погодився». Весілля відбулося — на ньому були присутні численні гості — шоковані відвідувачі дельфінарію, а також друзі «молодого». Як і належить, наречена була у білій сукні, був поцілунок і весільний бенкет, на якому подавали макрель. Наприкінці урочистостей наречену штовхнули у воду, щоб вона могла натішитись товариством свого чоловіка.
«Я найщасливіша жінка у світі, а зовсім не збоченка»,— заявила Шарон. За її словами, коли вона плаває з Сінді, то стає умиротвореною і спокійною.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».