Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
КИТАЙСЬКІЙ ЦИВІЛІЗАЦІЇ — ШІСТЬ З ПОЛОВИНОЮ ТИСЯЧ РОКІВ

Однак, як визнає Китайський інформаційний центр, фактичних підтверджень цієї теорії так і не було знайдено. І ось двоє вчених, завершивши свої багаторічні дослідження, дійшли єдиного висновку, що Хуанді насправді жив 6500 років тому, тобто в 4428 році до н. е, повідомляє кореспондент Укрінформу.
За словами археолога з повіту Ліньшуй південно-західної провінції Сичуань Ван Сяньшена, традиційна думка про те, що Хуанді жив 5 тисяч років тому, сформувалася виключно на підставі записів у старовинних книгах, і жоден учений не вів конкретних досліджень у цій сфері з точки зору археології. Сам Ван Сяньшен поєднав відомості письмових джерел і міфології Китаю та зіставив їх із даними про вивчення археологічних стоянок і пам'яток — так він знайшов аргументи на користь того, що Хуанді був реальним історичним діячем, котрий жив в епоху Яншаоської культури (5000–3000 років до н. е.).
Водночас такого ж висновку дійшов і астроном Чжао Юньхен, співробітник АН КНР, який проаналізував відомості, що містяться в «Історичних записках» про календарні та небесні явища в період правління Хуанді. Цей вчений також переконаний, що Хуанді жив у 4428 році до н. е.
Китайці, жителі однієї з найдавніших країн світу, вважають себе нащадками Хуанді та Яньді — двох легендарних імператорів, що навчили своїх підданих ремеслам, будівництву жител, виготовленню зброї, музичних інструментів, перших засобів пересування, вмінню вести календарне літочислення, а також іграм з м'ячем — «цуцзюй» (правила цієї гри нагадують сучасний футбол). У народі існує переказ, що Хуанді, проживши довгий час на Землі, відлетів від своїх підданих на драконі, який нібито оголосив про закінчення його місії на Землі.


НОВІ ВИДИ МОРСЬКОЇ ФАУНИ
78 нових видів риби відкрили 1700 науковців із 73 країн світу впродовж минулого року.
Нині визначено 40 тисяч видів морської фауни, з яких понад 15 тисяч — риба. Вчені також повідомили, що в 2005 році вони ідентифікували 1838 морських тварин з прикріпленими радіопередавачами для стеження за їхньою поведінкою в океані через штучні супутники Землі. Завдяки цій системі науковці дізналися багато цікавого з життя морських мешканців. Наприклад, таке: виявляється, що косяк тунців перетинає Тихий океан тричі між Каліфорнією та Японією, за 600 днів долаючи 40 тис кілометрів.
Проектом міжнародної спільноти передбачається якнайкраще дослідити морські види з метою їх захисту.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».