Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
СІМ ПОСТРІЛІВ ІЗ ГАРМАТ «АРСЕНАЛА»
Чергові поєдинки у футбольній Європі запам'яталися вболівальникам важкими перемогами лідерів чемпіонатів, протистоянням двох манчестерських команд, п'ятою в сезоні поразкою «Мілана» та розгромною перемогою лондонського «Арсенала», який після двох нульових нічиїх у чемпіонаті та безславної поразки від «Вігана» у півфіналі Кубка ліги нарешті дав своїм шанувальникам нагоду порадіти.

Англія
Команда Арсена Венгера вдосталь познущалася із захисту «Міддлсбро», забивши у ворота гостей сім м'ячів. Головним героєм матчу став нападник «канонірів» Тьєрі Анрі, який повторив клубний рекорд Кліффа Бастіна за кількістю забитих м'ячів за лондонський клуб. Розгром «Міддлсбро» розпочався на 20-й хвилині. Після передачі Юнгберга Анрі холоднокровно переграв голкіпера гостей Джоунса. Через дві хвилини «каноніри» вдруге засмутили Джоунса. Після навісу з кутової позначки Рейєса швейцарський захисник Сендерос забив головою. На 30-й хвилині вихід віч-на-віч реалізував Анрі. Наприкінці тайму француз став автором гольової передачі на свого співвітчизника Піреса, котрий чудовим ударом влучив у верхній кут воріт гостей.
У другій половині зустрічі «каноніри» продовжили побиття суперника. На 59-й хвилині Жилберто після навісу Анрі ударом головою забив п'ятий гол. Ще через дев'ять хвилин рахунок став 6:0. Знову відзначився все той же Анрі. Для француза це був 150-й гол у футболці «Арсенала». Та на цьому «каноніри» не спинились. Переможну крапку в матчі поставив Глєб. Для білоруського легіонера це був перший м'яч у складі лондонської команди.
«Ми могли забити й більше,— сказав після гри наставник господарів Арсен Венгер.— Команда додає у грі. Тепер ми маємо потребу в тому, щоб повернути гравцям віру в себе. Щодо Анрі, то він зрівнявся з рекордом Кліффа Бестіна. Я хотів би побачити наступного гравця, який зможе побити цей рекорд».
В одному з найпринциповіших протистоянь сезону «Манчестер Юнайтед» програв землякам із «Манчестер Сіті» з рахунком 1:3. Останній тиждень видався для «МЮ» не надто вдалим. Спершу він зіграв унічию в Кубку Англії з напіваматорським клубом «Бертон Альбіон», а згодом команда сера Алекса Фергюсона завершила нічиєю ще один кубковий двобій — у першому півфінальному матчі Кубка англійської ліги проти «Блекберна». Завершувати тиждень «червоним дияволам» довелось у принциповому протистоянні з «Манчестер Сіті». Команди вже зустрічалися між собою. У першому колі на «Олд Траффорді» вони розійшлися миром — 1:1.
Перші півгодини поєдинку минули з невеликою перевагою гостей, котрі, втім, за цей час створили лише один напівмомент для взяття воріт Джеймса.
Гру помітно пожвавив гол господарів поля. На 32-й хвилині після атаки «Сіті» Тревор Сінклейр переправив м'яч у кут воріт Ван дер Сара. Гравці «МЮ» намагались переконати суддю Бенетта, що був офсайд, але він був невблаганним. Через сім хвилин господарі поля збільшили свою перевагу. Відзначився Даріуса Васселл.
Друга 45-хвилинка розпочалася з атак «Манчестера», однак захист господарів діяв організовано. На 66-й хвилині завдання гостей ускладнив Кріштіану Роналду, котрого вилучили за грубий фол проти Коула. Проте підопічні Фергюсона далі атакували і отримали винагороду за активність. Спочатку черговий момент втратив Руні. Згодом після передачі Раяна Гіггза шістнадцятий гол у сезоні забив Ван Ністелрой. «Манчестер Юнайтед» кинувся відігруватися і проґавив контратаку суперника, яку Фаулер завершив влучним ударом.
В останньому матчі туру англійської Прем'єр-ліги лондонський «Челсі» переміг у гостях аутсайдера «Сандерленд» і ще більше зміцнив своє лідерство в турнірній таблиці. Поєдинок розпочався для «аристократів» невдало. На 12-й хвилині «Челсі» зненацька пропустив гол, автором якого став Ліам Лоуренс. Цей рахунок тримався до 28-ї хвилини, коли після передачі Джо Коула відзначився Ернан Креспо. Господарі поля стримували атаки «Челсі» до 69-ї хвилини. Потім Роббен за допомогою рикошету забив переможний гол. Голландський півзахисник вибіг за межі поля до вболівальників «Челсі» і одержав від судді другу «жовту» картку, залишивши свою команду вдесятьох. Однак, попри серйозний тиск «Сандерленда», який у попередніх двадцяти матчах набрав лише шість очок, гості зуміли зберегти переможний рахунок. Після 22 турів «Челсі» набрав 61 очко та на 16 пунктів випереджає «Манчестер Юнайтед». На третій сходинці лишився «Ліверпуль», котрий, маючи дві гри в запасі, відстає від «Челсі» на 17 очок.
Результати решти матчів: «Ліверпуль» — «Тоттенхем» — 1:0, «Чарльтон» — «Бірмінгем» — 2:0, «Астон Вілла» — «Вест Хем» — 1:2, «Фулхем» — «Ньюкасл» — 1:0, «Портсмут» — «Евертон» — 0:1, «Віган» — «Вест Бромвіч» — 0:1, «Блекберн» — «Болтон» — 0:0.

Італія
У центральному поєдинку дев'ятнадцятого туру чемпіонату Італії «Мілан» з мінімальним рахунком програв на виїзді «Ромі» й відстає від лідера — туринського «Ювентуса» на дванадцять очок. Гості активніше провели стартовий відрізок, але на перший гольовий момент довелось чекати десять хвилин. Даніел де Россі на рівному місці подарував м'яч Кларенсу Зеєдорфу, але удар голландського півзахисника блискуче парирував воротар «Роми» Доні. Незабаром Альберто Джилардіно не зумів віддати передачу на Андрія Шевченка, який міг би вийти віч-на-віч із воротарем господарів. Потім двічі з вигідних позицій неточно пробивали гравці «Роми» Перотта і Тотті.
У другій половині гра тривала на зустрічних курсах, адже нульова нічия не входила у плани жодної з команд. На 60-й хвилині Леандро Куфре в останній момент блокував удар із близької відстані Андрія Шевченка. Невдовзі стрімка контратака «Мілана» могла завершитись голом. Однак Кака вирішив зіграти індивідуально й не зробив передачу на вільного Шевченка. За цю марнотратність «Мілан» покарали на 81-й хвилині. Манчіні на лінії штрафного майданчика одержав пас від Тотті й влучно пробив у нижній кут.
Міланський «Інтер» завдяки дублю бразильського форварда Адріано переміг на своєму полі «Кальярі». Господарі поля до 14-ї хвилини зусиллями Мартінса та Адріано у ворота гостей забили два голи. Незабаром нападник «Кальярі» Еспозіто відіграв один м'яч. Однак у другому таймі Адріано з одинадцятиметрової позначки відновив різницю в рахунку. Гості змогли лише скоротити розрив у рахунку. Відзначився Давід Суасо.
Лідер першості — туринський «Ювентус» — у важкому матчі здолав «Реджину». Футболісти «Старої Сеньйори» протягом усього поєдинку володіли ігровою перевагою, але ніяк не могли її втілити у забитий м'яч. І все ж, наприкінці першого тайму рекордсмен «Ювентуса» Алессандро Дель П'єро розписався у воротах суперника. Для нього цей гол став 186-м у складі туринського клубу.
Результати решти матчів: «Фіорентина» — «К'єво» — 2:1, «Парма» — «Лаціо» — 1:1, «Ліворно» — «Сієна» — 2:2, «Удінезе» — «Тревізо» — 2:2, «Асколі» — «Емполі» — 3:1, «Лечче» — «Сампдорія» — 0:3, «Мессіна» — «Палермо» — 0:0.
Турнірне становище лідерів: 1. «Ювентус» — 52. 2. «Інтер» — 42. 3. «Мілан» — 40.

Іспанія
Мадридський «Реал» перервав безвиграшну серію з трьох матчів поспіль, перемігши на своєму полі «Севілью» з рахунком 4:2. Головним героєм зустрічі став французький ветеран «королівського» клубу Зінедін Зідан, який організував усі чотири м'ячі у ворота гостей. На перших хвилинах Зідан асистував Гуті. На початку другого тайму «Севілья» відігралась завдяки влучному ударові Луїса Фабіано. Та згодом за справу взявся Зідан і впродовж трьох хвилин змінив рахунок на 3:1. Наприкінці поєдинку «Севілья» зуміла скоротити різницю, але в додані хвилини всі питання зняв Зідан.
Лідер першості «Барселона» продовжує впевнено рухатись до другого чемпіонського титулу поспіль. Каталонський клуб із рахунком 2:1 обіграв на своєму полі «Атлетік» з Більбао. Гості, котрі ведуть боротьбу за виживання, на 15-й хвилині відкрили рахунок. Відзначився Фернандо Лоренте. Ще до перерви Роналдіньйо ударом з одинадцятиметрової позначки відновив рівновагу. На початку другого тайму юний аргентинський вундеркінд Ліонель Мессі вивів «Барселону» вперед. Цей гол виявився вирішальним.
Результати решти матчів: «Депортиво» — «Алавес» — 0:2, «Расінг» — «Вільярреал» — 1:0, «Гетафе» — «Сельта» — 1:1, «Сарагоса» — «Мальорка» — 3:1, «Реал Сосьєдад» — «Еспаньол» — 0:1, «Малага» — «Кадіс» — 0:2, «Валенсія» — «Осасуна» — 2:0, «Бетіс» — «Атлетіко» — 1:0.
Турнірне становище лідерів: 1. «Барселона» — 46. 2. «Осасуна» — 39. 3. «Валенсія» — 36.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ОСТАННІЙ ПРОКАТ
  • ГРАНДІВ НЕ ЛЮБЛЯТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».