Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У КРИМУ ПОЧИНАЄТЬСЯ ОПЕРАЦІЯ «ПЕРВОЦВІТ»
На півострові стартує спеціальна операція із захисту перших квітів під назвою «Первоцвіт». Завдання операції — охорона і припинення торгівлі унікальними зразками місцевої флори, занесеними до Червоної книги України.

Чимало видів рослин перебувають під загрозою зникнення. Приміром, пролісок складчастий, цикламен Кузнєцова та інші по-варварськи знищують для продажу. Кримські весняні квіти навіть вивозять за кордон.
У Червоній книзі України понад 350 видів рослин, із яких 205 видів, або 40%, росте в Криму, з них шість видів є ендеміками, тобто вони існують тільки на цій території.
Збирачам квітів загрожує штраф у розмірі від 51 до 170 гривень з конфіскацією незаконно зібраних рослин і відшкодуванням збитку в розмірі від 2,4 до 3 гривень за кожну рослину.
В операції «Первоцвіт» беруть участь сили Головного управління МВС України в Криму, співробітники Комітету з лісового і мисливського господарства Ради міністрів Криму, а також громадські екологічні організації. Створено оперативні рейдові групи, які перевірятимуть можливі місця зростання квітів і місця реалізації. Організовуються додаткові пости на автошляхах, тролейбусних, авто- і залізничних вокзалах, у аеропорту.

ВЕДМІДЬ У ЗООПАРКУ — НЕ ПЛЮШЕВИЙ ВЕДМЕДИК...
12-річний хлопчик, якому ведмідь відкусив обидві руки, досі залишається у реанімації в непритомному стані.
Про це повідомили у прес-службі Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій в Чернігівській області.

Трагедія сталася 14 січня. Троє підлітків — двоє хлопчиків і одна дівчинка — з села Феськівка Менського району Чернігівської області приїхали до райцентру у зоопарк. Вони підійшли до вольєра з бурим ведмедем, і 12-річний Олег, учень 9-го класу, вирішив його погодувати. Він перестрибнув огорожу і через ґрати простягнув тварині їжу. Ведмідь схопив дитину за руку. Хлопчик почав відбиватись іншою рукою, але ведмідь схопив і її. На крики дітей прибігли охоронці й відбили підлітка у звіра.
Рятувальники та карета швидкої допомоги за кілька хвилин були на місці пригоди. Хлопчика у важкому шоковому стані доправили до медзакладу. Бурий ведмідь відкусив йому обидві руки до ліктьового суглоба.
також у паперовій версії читайте:
  • БІДА НАВЧИЛА ЕКОНОМИТИ
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ТОЖ ХТО СТОЇТЬ ЗА «РОСУКРЕНЕРГО»?
  • СОЛІДАРНІСТЬ ІЗ БІЛОРУССЮ
  • ДОЛЯ ОДЕСЬКОЇ КІНОСТУДІЇ ПІД ЗАГРОЗОЮ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».