Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Листопад 2018 09:06

Єрдоган пропонує посередництво

Rate this item
(0 votes)

Президент Туреччини Реджеп Ердоган не виключає можливості посередництва між Україною та Росією в питанні врегулювання ситуації, що склалася з огляду на останні події в Азовському морі.
Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів у стамбульському аеропорту «Ататюрк» перед відльотом у Буенос-Айрес, повідомляє «Анадолу».

«Коментуючи останні події в Азовському морі, Ердоган сказав, що обговорював шляхи виходу із ситуації, що склалася, включаючи можливість посередницької діяльності з боку Туреччини, в ході телефонних переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним і України Петром Порошенком», — ідеться в повідомленні.
Ердоган додав, що на саміті G20 в Аргентині має намір обговорити з президентом США Дональдом Трампом тему сирійського Мюнбіча.
Говорячи про порядок денний майбутнього саміту, глава турецької держави зазначив, що однією з головних тем на G20 стануть виклики, з якими зіткнулася глобальна економіка.
Саміт «великої двадцятки» відбудеться в столиці Аргентини Буенос-Айресі з 30 листопада по 1 грудня. На майданчику саміту обговорюватимуть проблеми міжнародної торгівлі, зокрема шляхом припинення торговельної війни між Китаєм і США.
Крім того, світові лідери спробують розширити зону вільної торгівлі, незважаючи на зростання напруженості у світовій економіці.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».