Теніс
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Жовтень 2014 03:00

Новий рекорд Світоліної

Rate this item
(0 votes)

У нинішньому році перша ракетка України Еліна Світоліна не втомлюється приємно дивувати своїх прихильників. Приводом порадіти за 20-річну харків’янку став оновлений рейтинг жіночої тенісної асоціації (WTA). Відтепер в активі Еліни новий особистий рекорд — 29-те місце в рейтингу. Це досягнення дозволило Світоліній стати четвертою представницею нашої країни, яка зуміла увійти в топ-30. До Еліни це вдавалося тільки Наталії Медведєвій, сестрам Олені і Катерині Бондаренко.
Такий результат Світоліна забезпечила собі минулого тижня на турнірі в японській Осаці. У чвертьфінальному матчі харків’янка, посіяна під третім номером, у двох сетах обіграла восьму ракетку турніру Лорен Девіс із США (6:2, 6:4). Після поєдинку, який тривав усього 1 годину і 4 хвилини, стало зрозуміло, що Світоліна встановить новий особистий рекорд. А далі в українки був шанс утретє у цьому сезоні зіграти у фіналі, однак посіяна під першим номером на цьому турнірі австралійка Саманта Стосур не дозволила цьому статися (6:7, 2:6).


Загалом японський півфінал став четвертим для Еліни на турнірах WTA в цьому сезоні. Осінні успіхи вивели Світоліну до трійки претенденток на звання «Висхідна зірка місяця». Суперницями українки за нагороду будуть іспанка Гарбінья Мугуруса і канадська тенісистка Ежені Бушар. Цієї осені перша ракетка України здобула свій перший мільйон призових. 20-річна Світоліна стала наймолодшою тенісною мільйонеркою в історії України. І лише восьмою в нашому тенісі, хто увійшов до Клубу мільйонерів.
Крім того, українку ледь не обрали до квартету найкращих молодих тенісисток нинішнього сезону. Наприкінці осені під час підсумкового турніру у Сінгапурі відбудеться і турнір висхідних зірок. За підсумками голосування Еліна Світоліна набрала 7,09% голосів і посіла п’яте місце в рейтингу «інший світ», за результатами якого обрали двох учасниць цього турніру.
Ще дві тенісистки визначилися в опитуванні «Азіатсько-Тихоокеанський регіон». «Моє завдання — постійно рухатися вперед, удосконалювати свою гру, проводити максимальну кількість матчів і набиратися досвіду. Приємно досягати таких результатів», — зізналася Світоліна.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».