Теніс
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Вересень 2015 11:27

Нова королева американського харду

Rate this item
(0 votes)

У Нью-Йорку завершився останній у сезоні тенісний турнір найпрестижнішої серії Grand Slam — відкритий чемпіонат Сполучених Штатів. Головна його сенсація сталася на півфінальній стадії жіночого змагання — італійка Роберта Вінчі здобула перемогу над головною фавориткою турніру, переможницею трьох останніх US Open (а загалом — шести таких змагань) американкою Сереною Вільямс.
У тому матчі ще в першому сеті ніщо не віщувало сенсації — 33-річна перша ракетка світу виграла партію — 6:2. Але згодом у грі стався злам, і два наступні сети з однаковим рахунком 6:4 взяла Вінчі.
У фіналі вийшло італійське дербі, бо в іншому півфінальному протистоянні Флавія Пеннетта (26-та сіяна у Нью-Йорку) перемогла другу ракетку світу румунку Сімону Халеп — 6:1, 6:3.

Вирішальну зустріч виграла Пеннетта (7:6, 6:2), і після перемоги вона оголосила, що готова завершити кар’єру.
У чоловічому турнірі несподіванок не сталося — до вирішального матчу дійшли дві перші ракетки, і серб Новак Джокович виявився сильнішим за колишнього лідера світового тенісу швейцарця Роджера Федерера — 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.
Українці на цьогорічному відкритому чемпіонаті США були переважно статистами. Далі за інших — до третього кола дійшов Сергій Стаховський, який на цій стадії без шансів поступився французу Жо-Вілфреду Тсонґа — 3:6, 5:7, 2:6.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».