Теніс
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Липень 2015 19:42

Перший трофей Цуренко

Rate this item
(0 votes)

Українська тенісистка Леся Цуренко вперше у своїй кар’єрі стала переможницею турніру серії WTA. До цього найбільшим її досягненням був торішній фінал 100-тисячника в Канаді.
У стамбульському фіналі українці довелося боротися проти молодшої сестри знаменитої польки Агнешки Радванської. 24-річна Уршула зірок із неба не хапає і висить на волосині від вильоту з провідної сотні тенісисток світу. У своїй кар’єрі вона лише одного разу грала у фіналі — три роки тому в Хертогенбосі. А з Лесею молодша Радванська теж зустрічалася один раз теж три роки тому в Досі. Українка тоді знялася через травму в другому сеті.


Уже із самого початку Цуренко зробила брейк. Незважаючи на те що свою подачу вона потім програла, першу партію Леся виграла з рахунком 7:5. А в другому сеті вона розгромила свою суперницю з рахунком 6:1. «Сподіваюся, це не останній мій трофей», — усміхалася 26-річна українка знаменитій Моніці Селеш, яка виступала в ролі ведучої.
Завдяки цій перемозі Цуренко піднялася в рейтингу з 71-го на рекордний для неї 47-й рядок.
Порадувала своїх прихильників і Еліна Світоліна, яка цього року змінила напарницю. Замість японки Місакі Дої вона у Стамбулі виступала з росіянкою Дариною Гавриловою. Українсько-російський дует упевнено дійшов до фіналу, де зустрівся з місцевою тенісисткою Чаглі Бюйюкакчай та екс-першою ракеткою світу Оленою Янкович. Еліна і Дарина програли перший сет із рахунком 5:7, зате потім не залишивши своїм опонентам жодного шансу — 6:1 і 10:4 на тай-брейку.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».