Теніс
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Липень 2015 19:50

Вімблдон для Джоковича і Вільямс

Rate this item
(0 votes)

Переможцями головного тенісного змагання на трав’яних кортах, Вімблдонського турніру, стали у 2015 році серб Новак Джокович і американка Серена Вільямс. Жодного сюрпризу в цих тріумфах не було — саме ці видатні спортсмени ще перед стартом змагання вважалися його фаворитами.
У чоловічому фіналі Джокович зустрівся з титулованим швейцарцем Роджером Федерером, для якого Вімблдон — турнір мало не домашній. У період з 2003 до 2007 років Федерер тріумфував у Лондоні п’ять разів поспіль, а згодом вигравав головний турнір на траві ще двічі — у 2009 і 2012 роках. Але нині Роджер уже має 33 роки, це критичний вік у чоловічому тенісі, де важить не тільки майстерність, а й витривалість у багатогодинних протистояннях із рівними суперниками.


Окрасою змагання стали перші дві партії фінального матчу, які завершилися на тай-брейках. Спершу з рахунком 7:6 переміг Джокович, згодом сильнішим був Федерер. На жаль, у третій і четвертій партіях Роджер став помилятися частіше, і його 28-річний опонент використав ці помилки — 6:4, 6:3. Новак Джокович виграв Вімблдон вдруге поспіль, а в цілому — втретє у своїй кар’єрі.
А от американка Серена Вільямс вже ушосте виграла головний трав’яний чемпіонат. У фінальному поєдинку молодша з сестер Вільямс перемогла іспанку Ґарбіньє Муґурузу, рахунок обох партій — 6:4.
33-річна спортсменка тріумфує в Лондоні після дворічної перерви. Дотепер вона вигравала Вімблдон у 2002, 2003, 2009, 2010 і 2012 роках.
Українська участь у Вімблдоні цього разу була суто номінальною. Всі вітчизняні представники залишили змагання ще в перший його тиждень, після одного-двох матчів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».