Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Грудень 2014 18:03

Біатлон гостює у Поклюці

Rate this item
(0 votes)

Цьо­го тиж­ня про­від­ні бі­ат­ло­ніс­ти пла­не­ти за­вер­шу­ють зма­галь­ну час­ти­ну 2014 ро­ку. Остан­ні пе­ред різд­вя­но-но­во­річ­ною па­узою стар­ти від­бу­ваю­ть­ся у сло­вен­ській По­клю­ці, яка при­ймає тре­тій етап Куб­ка сві­ту. В чет­вер жін­ки ви­йшли на сприн­тер­ську гон­ку, у п’ят­ни­цю на най­ко­рот­шій дис­тан­ції зма­га­ти­муть­ся чо­ло­ві­ки, су­бо­та при­свя­че­на гон­кам пе­ре­слі­ду­ван­ня, не­ді­ля — пер­шим у се­зо­ні мас-стар­там.

Другий етап Кубка планети, який приймав австрійський Хохфільцен, вийшов для наших співвітчизників не таким успішним, як перший — у шведському Остерсунді. Призових місць цього разу не було, до активу лідерам жіночої команди можна зарахувати хіба що завершальну гонку переслідування.
У спринті найкращою серед українок стала Юлія Джима. У неї був один промах і відставання на 1 хв. 11,7 с від недосяжної на старті сезону фінки Кайси Макаряйнен — це 18-те місце. Вищою була швидкість у Валі Семеренко, але два промахи відкинули її на 20-те місце. У заліковій зоні з одним промахом фінішувала також Наталія Бурдига — 25-та позиція.
Українські чоловіки також не змогли показати високих результатів через хиби на стрільбі. Артем Прима з одним промахом став 27-м, Сергій Семенов із двома хибами — 32-м, Дмитро Підручний з однією незакритою мішенню — 36-м. Усі троє призерів — норвежець Йоганнес Бьо та німці Сімон Шемпп і Андреас Бірнбахер обійшлися без промахів.

Спринти і гонки переслідування в календарі хохфільценського етапу розділяли естафети. Нині і жіноча, і чоловіча команди України мають рівні склади, тож прихильники «синьо-жовтих» на естафетні старти покладають певні надії. До того ж олімпійське «золото» Сочі в жіночій естафеті зобов’язує, та варто пам’ятати — нинішній сезон половина того складу (Олена Підгрушна та Віта Семеренко) пропускає.
До першої запасної в зірковому складі Наталії Бурдиги і основних його учасниць Валі Семеренко та Юлії Джими тепер приєдналася Ольга Абрамова.
Стартером була Бурдига, і вона чудово впоралася із завданням — Юлію Джиму на дистанцію Наталія відправила п’ятою в групі лідерів. А от у Джими стався провал уже в першій стрільбі, тож до передачі естафети Юлія програвала поточним лідерам уже хвилину. Ольга Абрамова обійшлася без штрафних кіл, але використала багато додаткових патронів, та й швидкістю вона не вражає. Валя Семеренко провела майже зразково-показовий етап, і цього вистачило, щоб піднятися на сьому позицію. Виграли естафету німкені, білоруски і чешки склали їм компанію на подіумі.
У чоловічій естафеті сценарій був подібний — після чудового першого етапу у виконанні Дмитра Підручного (він навіть жодного додаткового патрона не використав!) не впорався з відповідальністю Артем Прима — його два штрафні кола не змогли виправити вже ані дебютант естафетної четвірки Олександр Жирний, ані лідер команди Сергій Семенов. Зусиль українців вистачило для дев’ятого місця, за кращої стрільби у «стійці» Семенов претендував би щонайбільше на восьму позицію, яку обійняли італійці. Виграли перегони росіяни, французи і норвежці посіли друге та третє місця відповідно.
Єдиний оптимістичний виступ у Хохфільцені — жіноча гонка переслідування. Цього разу Юлія Джима стала єдиною серед усіх учасниць, якій вдалося закрити всі 20 мішеней, і це дозволило піднятися з 18-го стартового місця на фінішне дев’яте. Валя Семеренко з одним промахом відіграла 10 позицій і фінішувала також 10-ю. Рівних знову не було Кайсі Макаряйнен.
Чоловіки не змогли значно змінити результатів спринту — Прима став 29-м, Підручний — 31-м, Семенов — 35-м.
На відміну від основної команди, резервісти цього тижня вдало виступили в австрійському Обертіллаху на третьому етапі Кубка Міжнародного союзу біатлоністів (IBU). Віталій Кільчицький виграв індивідуальну гонку, Ірина Варвинець у цій же дисципліні стала другою (пропустила вперед лише німкеню Тіну Бахманн), а Анастасія Меркушина здобула «срібло» в спринті (вище була італійка Федеріка Санфіліппо). Тренери вже кажуть, що деякі лідери другої команди приєднаються до основного складу на січневих етапах Кубка світу.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».