Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Грудень 2018 15:26

Початок сезону в біатлоні

Rate this item
(0 votes)

2 груд­ня стар­ту­вав но­вий се­зон у бі­ат­ло­ні, а це озна­чає, що пер­ші гон­ки Куб­ка сві­ту 2018/2019 вже від­бу­ли­ся. Ук­ра­їн­ська збір­на за­без­пе­чи­ла вбо­лі­валь­ни­кам вда­лий старт се­зо­ну, роз­по­чав­ши свій ви­ступ із міс­ця на п’єдес­та­лі.
Та­кож за пе­рі­од між­се­зон­ня ста­ло­ся ба­га­то змін у скла­ді ук­ра­їн­ської коман­ди, які ви­кли­ка­ні різ­ни­ми при­чи­на­ми.

Го­лов­ні по­дії між­се­зон­ня
Вся увага вболівальників за період міжсезоння була прикута до проблем зі складом, а саме до проблеми зі здоров’ям Ірини Варвинець, котра цей сезон пропускає. Біатлоністка має проблеми з колінами, на операцію поки згоди не дає.

Проте Ірина планує виступати в наступному сезоні, тому сподіваємося лише на краще.
А от актив чоловічої команди, навпаки, поповнився: знову в строю Віталій Кільчицький, котрий повернувся до збірної України після перерви в півтора року.
Також гучною новиною стала зміна головного тренера жіночої команди. Урош Велепець розпочинає цей сезон зі збірною Словенії, а от українську жіночу команду тепер очолює Андрій Прокунін. Нагадаємо, словенський фахівець був головним тренером жіночої збірної України з 2012 року.

Склад збір­ної: на­галь­ні пи­тан­ня
Крім Ірини Варвинець та Віталія Кільчицького, є інші кадрові зміни в українській команді. Наприклад, фінальне тренування в Обертілласі пропустили лідери чоловічої команди Артем Прима та Дмитро Підручний.
За словами головного тренера Юрая Санітри, в обох спортсменів проблеми зі здоров’ям — застуда та, відповідно, проблеми з диханням. Проте Артем Прима разом із Сергієм Семеновим першого ж дня змагатимуться в змішаній естафеті, відновлення Підручного триває.
Варто зазначити, що серйозних змін, крім відсутності Ірини Варвинець, у жіночій команді не було, незважаючи на заяви сестер Семеренко, Олени Підгрушної та Юлії Джими про закінчення чи призупинення кар’єри.
Пер­ші гон­ки Куб­ка сві­ту: оди­ноч­ний мікст та змі­ша­на ес­та­фе­та
Відбулися перші змагання нового сезону в рамках Кубка світу з біатлону сезону 2018/2019. Першою гонкою став одиночний мікст. Українську команду представляли Анастасія Меркушина та Артем Тищенко, котрі здобули місце на п’єдесталі та здійснили мрію вболівальників — вдалий старт сезону.
Протягом усієї гонки українці тримали передові позиції та виправдали надії тренерського штабу. Раніше Юрай Санітра зазначав, що Артема Тищенка задовго почали готувати до цього забігу, робивши ставку тільки на одиночний мікст. Бронзові медалі — чудовий початок сезону для національної команди.
«Я дуже задоволений тим, що команда так виступила: вийшло потрапити на подіум і показали той результат, на котрий ми працювали з концентрацією на цю гонку. Анастасія Меркушина та Артем Тищенко відпрацювали дуже класно на стрільбі і ногами були сьогодні непогані.
Добре, що Артему сервісбригада допрацювала до його другого етапу лижі. Кращого старту, думаю, і бути не могло», — прокоментував для biathlon.com.ua одиночний мікст головний тренер українців Юрай Санітра.
Наступною гонкою першого дня сезону стала змішана естафета за участі українців — Віти Семеренко, Олени Підгрушної, Сергія Семенова та Артема Прими (відповідно до порядку на забігу).
Почала гонку Віта Семеренко вдало, з хорошим запасом часу. Проте українка швидко втратила позицію після першої ж стрільби. Проблеми виникли і в Сергія Семенова.
Загалом, результат не такий вдалий, як на міксті. Тішить те, що українці потрапили до десятки. Українська команда завершили забіг дев’ятими.
Шан­си на се­зон
Дивлячись на контраст сьогоднішніх результатів українців, важко оцінити шанси однозначно. В національній команді є свої недоліки, проте тішить, що золотому поколінню біатлону України вимальовується гідна зміна. Саме це довели своїм результатом Анастасія Меркушина та Артем Тищенко.
Також у розташуванні збірної залишились і ті ключові спортсмени, котрі ще півроку тому обдумували завершення кар’єри. Оновлення тренерського штабу повинно позитивно вплинути на результати, адже українська команда потребує свіжого погляду.

Те­тя­на САВЕНЕЦЬ, Укр­ін­форм

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».