Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Лютий 2018 20:22

Пхенчхан-2018: 6 головних інтриг Олімпіади

Rate this item
(0 votes)

Скіль­ки ме­да­лей візь­ме Ук­раї­на, хто ста­не ге­ро­єм Ігор, чи зу­пи­нять ро­сій­ських хо­ке­їс­тів та про­ти­сто­ян­ня Фур­кад — Бьйо.

Скільки медалей привезуть українці з Кореї?
Різні джерела дають різні прогнози — від трьох нагород до нуля. Нам, звичайно, хочеться чим більше. Нині реальні претенденти на медалі — біатлоністки Юлія Джима, Віта і Валя Семеренко, наша жіноча біатлонна четвірка в естафеті та майстер фрістайлу Олександр Абраменко у лижній акробатиці.

Якщо все буде гаразд із формою та стрільбою, то Джима і сестри Семеренко здатні зачепитися за п’єдестал у спринті, гонці переслідування чи мас-старті. В естафеті ми в трійці фаворитів разом із командами Німеччини та Франції. Щодо Абраменка, то він точно має виходити у фінал, а там уже все залежить від концентрації та настрою.
Чи ста­не Кле­бо лижним ко­ро­лем?
Норвежця Йоганнеса Клебо сьогодні називають потенційно найсильнішим лижником планети з часів легендарного Бьйорна Делі. В цьому сезоні 21-річний Клебо демонструє фантастичну форму і впевнено лідирує в Кубку світу.
У Пхенчхані йому пророкують мінімум три «золота» (естафета, командний і особистий спринт). Плюс він здатен виграти ще і скіатлон. Його головні конкуренти — Даріо Колонья, Мартін Йонсруд Сундбю і Алекс Харві. У жінок колекцію золотих медалей прогнозують для шведки Шарлотт Калли.
Хто ста­не ге­ро­єм гірсько­лиж­них трас — Гіршер чи Шиф­фрін?
Найсильніший гірськолижник сучасності Марсель Гіршер з Австрії націлений на три золоті медалі. В слаломі та гігантському слаломі нас чекають захоплюючі дуелі Гіршера з норвежцем Хенріком Крістофферсеном, а в комбінації австрійцю протистоятиме француз Алексіс Пінтуро.
В аналогічних дисциплінах здатна перемогти у жінок американка Мікаела Шиффрін. Причому її головний суперник — вона сама. На останніх етапах Кубка світу у Шиффрін спостерігався різкий спад форми. Прикрасою Олімпіади може стати двобій у швидкісному спуску італійки Софії Годжи та знаменитої Ліндсі Вонн із США.
Фур­кад про­ти Бьйо: хто пе­ре­мо­же у голов­но­му протисто­ян­ні Олім­пі­ади?
В чоловічому біатлоні буде спекотно: Мартен Фуркад і Йоганнес Бьйо на двох виграли 14 із 15 гонок сезону. В особистому протистоянні норвежець Бьйо має перевагу — вісім перемог проти шести у Фуркада.
За француза говорять його досвід, стабільність (жодного разу не випадав із трійки призерів у цьому сезоні) та неймовірна швидкість. Бьйо здатен протиставити Мартену залізні нерви і вміння випереджати француза у вирішальні моменти.
Чи бу­де тре­тя ме­даль у Оле­ни Сав­чен­ко?
Найвідомішою українкою на цій Олімпіаді є фігуристка Олена Савченко, яка вже давно виступає за Німеччину. Для неї це вже п’яті зимові Ігри в кар’єрі. В парі з Робіном Шолкови киянка двічі брала «бронзу» у Ванкувері-2010 та Сочі-2014.
У Пхенчхані Савченко виступатиме з новим партнером Брюно Массо і їх шанси на медаль розцінюють як цілком реальні. І це незважаючи на шалену конкуренцію. В парному катанні на п’єдестал претендують мінімум 9 пар, серед яких минулі та чинні чемпіони світу: Меган Дюемел — Ерік Редфорд із Канади та китайці Сю Веньцзін — Хань Цун.
Хо­кей: Ро­сію ні­хто не зу­пи­нить?
Після усіх допінг-скандалів російські олімпійці в Пхенчхані виступатимуть як нейтральні спортсмени у складі команди «Об’єднаних атлетів з Росії». Без Антона Шипуліна і Сергія Устюгова головними російськими надіями на «золото» залишилися фігуристи та чоловіча збірна з хокею.
Олімпійський турнір уперше з 1998 року залишився без гравців НХЛ і саме це зробило збірну Росії (формально збірну ОАР) головним фаворитом. Росіяни сформували олімпійську команду на базі двох клубів — ЦСКА і СКА, тому із зіграністю у них проблем немає. Не бракує їм і зірок (Дацюк, Ковальчук, Войнов). Основні суперники росіян — команди Канади і Швеції, які зібрали з гравців КХЛ та європейських клубів.

Свя­то­слав ВА­СИ­ЛИК, 
Укр­ін­форм

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».