Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 25 Сiчень 2018 17:47

Українській збірній влаштували урочисті проводи на Олімпіаду

Rate this item
(0 votes)

У На­ціо­наль­ній фі­лар­мо­нії Ук­раї­ни від­бу­лась уро­чис­та це­ре­мо­нія про­во­дів збір­ної кра­їни на Іг­ри ХХIII зи­мо­вої Олім­пі­ади, що про­хо­ди­ти­муть з 9-го по 25 лю­то­го у Пхенч­ха­ні (Рес­пуб­лі­ка Ко­рея).

В офіційному прес-релізі НОК України повідомляється, що Україну «орієнтовно представлятимуть 33–35 спортсменів». Остаточна дата подачі офіційних заявок від країн-учасниць за кількістю спортсменів — 30 січня, передає Укрінформ.

Вітання учасникам майбутніх Ігор від глави держави Петра Порошенка передав заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко: «Вітаю зі святом у Пхенчхані. За декілька днів ви вирушатимете до столиці Олімпіади. Тож щиро бажаю вам успіхів і наснаги».
Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко звернувся до присутніх від імені уряду та особисто Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
«За вас уболіватиме весь наш уряд, а найголовніше — вся Україна. Кожен українець, який спостерігатиме за змаганнями, буде вірити у ваш успіх і що синьо-жовтий прапор підніметься на олімпійський подіум у Кореї», — підкреслив Кириленко і передав прапор України олімпійським чемпіонкам — сестрам-біатлоністкам Віті та Валі Семеренко.
«Натхнення, перемог, — з такими словами звернувся до олімпійців міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. — А ми будемо й надалі сприяти вашим успіхам».
За словами Жданова, розмір призових за медалі різного ґатунку буде аналогічний минулій літній Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро: «золото» — 125 тисяч доларів, «срібло» — 80 тисяч доларів, «бронза» — 55 тисяч доларів.
Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, який 20 років тому став олімпійським чемпіоном саме у Республіці Корея, повідомив, що перша група спортсменів поїде до Пхенчхана 1 лютого.
«Ми всі дуже хвилюємося за вас, адже ви стільки років готувалися, аби показати добрий результат. Хочу подякувати за вашу підготовку тренерам, а також керівництву держави, Міністерству молоді та спорту. У добру путь, дорогі олімпійці», — сказав Бубка.
Срібна призерка чемпіонату світу з біатлону Анастасія Меркушина від імені спортсменів запевнила: «Ми зробимо все можливе і неможливе, щоб виступити якнайкраще».
Глава Федерації біатлону України Володимир Бринзак допоміг презентувати спеціальні поштові марки, випущені до зимових Ігор. На марках зображені всі олімпійські призери в історії України.
А центральним дійством святкового вечора стала презентація екіпірування національної збірної України на майбутній олімпійський старт. Новою формою українську команду забезпечив спортивний партнер НОК з 2015 року PEAK Sport. Автором парадної колекції знову виступив Андре Тан.
Переконатись у зручності та легкості нової форми змогли самі спортсмени, які брали участь в Олімпійських іграх у Нагано, Турині, Пекіні, Ванкувері, Лондоні та Ріо. Зокрема, моделями виступили: Ольга Саладуха, Наталія Добринська, Юлія Левченко, Денис Беринчик, Юрій Чебан, Дарина Зевіна, Андрій Дериземля, Олена Петрова, Дарина Білодід.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».